Notícies

Lliuren les Medalles de l'Esport en homenatge al llegat esportiu de quinze gironins

Foto : Autoria: E. Kelele
Aquest divendres, el Pati de les Magnòlies de la seu de la Generalitat a Girona ha estat l'escenari d'una nova entrega de quinze Medalles de l'Esport, que lliura cada any la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat amb la col·laboració de la Diputació.

En l'acte de lliurament hi ha assistit Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, en funcions; Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat a Girona; Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Josep Pujols, representant territorial de l'Esport a Girona; alcaldes i regidors dels municipis dels guardonats, i els premiats.


Premiats del 2019
Els guanyadors d'aquesta 39a edició de les Medalles són:

Nom             Cognoms                 Modalitat esportiva
Juli               Amat Bertran              Tir amb arc (Palamós)
Josep           Avellana Galí               Natació, waterpolo (Banyoles)
Manel           Català Serrats             Judo (Figueres)
Jordi             Congost Casademont  Handbol (Bordils)
Enric            Dalmau Planas           Halterofília (Girona)
Josep Maria  Dausà Crosas             Tennis (Cassà de la Selva)
Manel           Fernández Iruela         Atletisme (Santa Coloma de Farners)
Francisco     Güell Planella              Tennis (Santa Pau)
Joaquim       Juanola Delos              Futbol (Sant Llorenç de la Muga)
Francesc      López Fernández         Esports d'hivern (Aiguaviva)
Lluís             Lozano González        Futbol (Palafrugell)
Teresa          Pascua Vila                Social i esportiu (Girona)
Ramon         Sarrinat Garrigó           Bàsquet (Palamós)
Manuel         Toro Coll                     Natació (Figueres)
Montserrat    Torras Surroca            Bàsquet (Olot)

La Representació Territorial de l'Esport a Girona va decidir, l'any 1980, homenatjar totes aquelles persones que d'una manera anònima i desinteressada havien treballat o treballaven per l'esport, en una iniciativa que s'ha convertit en els guardons més antics que es donen a Catalunya.

El procés per obtenir aquest guardó s'inicia amb una convocatòria, a principis d'any, les bases de la qual es trameten a les institucions públiques i a les entitats esportives de les comarques gironines, ja que són aquestes les que han de presentar els seus candidats. Més endavant, una comissió de recompenses es reuneix per deliberar quins són els candidats i proclamar els guardonats.

En els parlaments del lliurament de les medalles, el president de la Diputació de Girona, en funcions, Miquel Noguer, ha felicitat els premiats «per la seva tasca, perquè representen el foment d'uns valors que la societat catalana s'ha fet seus: els de l'esforç i el coratge, però també els de la cooperació i la humilitat. És el treball en equip el que permet aconseguir fites competitives: al talent individual cal afegir-hi el de tot el col·lectiu per aconseguir les fites desitjades».

«Sabem que l'esport és competició, però també (i això es vol destacar amb aquestes distincions) aprenentatge, exemple de vida i eina pedagògica per formar les noves generacions, per integrar els que han arribat a casa nostra i aconseguir fer-los créixer com a persones», ha conclòs Miquel Noguer.