Notícies

La Diputació participa a Inund'Art amb una peça d'Àlex Nogué

Foto : La Diputació participa a Inund'Art amb una peça d'Àlex Nogué
La intervenció de la Diputació en el festival es fa com a cloenda de la itinerància de l'exposició «Un tren en pot amagar un altre», amb la qual Àlex Nogué ha fet un llarg recorregut per diferents sales d'exposicions de les comarques gironines en el marc del programa Exposicions Viatgeres.
 
La peça que es podrà veure al claustre de la Diputació parteix d'un dels principals interessos subjacents tant en el programa d'on prové, Exposicions Viatgeres, com en el festival Inund'Art: el compromís social i pedagògic de l'art.


La Diputació de Girona participa per primer cop de forma activa al festival Inund'Art amb una instal·lació que es podrà veure al claustre de la Diputació de Girona durant els dies 31 de maig i 1 i 2 de juny. Es tracta del ja conegut recinte de fusta que l'artista Àlex Nogué va presentar per primer cop a l'exposició que es va poder veure l'any 2017 a la Casa de Cultura, coincidint  amb l'inici de la itinerància del programa Exposicions Viatgeres.

Ara, la peça s'exposa al claustre de la Diputació com a cloenda d'aquest cicle expositiu que ha durat més d'un any i que s'ha pogut veure a onze espais culturals de les comarques gironines, entre els quals destaca Ca la Nita, de Roses; la Casa de la Paraula, de Santa Coloma de Farners; Can Trona, Centre de Cultura i Natura de la Vall d'en Bas; el Museu de la Mediterrània de Torroella de Montgrí; el Museu Etnogràfic de Ripoll, i la Casa Saladrigas, de Blanes, entre d'altres.

Malgrat que des dels inicis d'Inund'Art la Diputació de Girona hi ha donat suport a través de l'Àrea de Cultura, aquest és el primer any que hi col·labora presentant un projecte artístic que qualla a la perfecció amb la filosofia d'aquest festival. Inund'Art parteix de la premissa d'entendre l'art com una forma oberta i participativa i l'apropa al carrer, un punt de vista completament connectat també amb el programa Exposicions Viatgeres. Aquesta peça d'Àlex Nogué fa una contribució innovadora al festival, ja que dona l'oportunitat a l'espectador d'interactuar de forma individual amb l'obra a fi que la contemplació i el gaudi que n'extregui depenguin exclusivament de la seva voluntat i del seu esforç per voler-la comprendre.

En concret, la peça consisteix en un recinte de fusta tancat que l'espectador només podrà visitar individualment i que caldrà que obri ell mateix demanant-ne la clau. Amb aquesta instal·lació l'artista convida el visitant a prendre una posició activa davant de l'obra d'art i a interactuar-hi des de la singularitat de la seva pròpia mirada.