Notícies

Més de 2.500 persones participen en la segona edició de la campanya «Estimo el meu mercat»

Foto : Més de 2.500 persones participen en la segona edició de la campanya «Estimo el meu mercat»
Des dels mercats de la demarcació de Girona es fa una lectura molt positiva del nombre de participants i de la seva implicació en les activitats proposades

Aquest cap de setmana ha finalitzat la segona edició de la campanya internacional «Estima el teu mercat», organitzada per la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona, amb el suport de la Diputació de Girona. Del 17 de maig al 2 de juny els mercats municipals de les comarques gironines han programat una vintena d'activitats sortides del cor, pensant en la salut, l'esport i la nutrició.

Més de 2.500 persones han participat en aquesta campanya, que ha tingut lloc als mercats municipals de Girona, Lloret, Olot, Palafrugell, Palamós, Portbou, Roses, Salt i Sant Feliu de Guíxols. Els responsables dels mercats fan una valoració molt positiva de l'edició d'enguany, tant del nombre de participants com de la seva implicació en les activitats proposades.

Aquest darrer cap de setmana, del 31 de maig al 2 de juny, han estat els mercats de Palamós, Olot i Palafrugell els encarregats de tancar aquest mes dels mercats. Al mercat de Palamós han realitzat el segon showcooking de nutrició i salut; al mercat d'Olot, un assistent personal ha donat consells de com s'hauria de comprar al mercat, i al mercat de Palafrugell han celebrat la XXXIV Marxa de la Garoina, organitzada per l'Agrupació Excursionista de Palafrugell i en què han participat unes set-centes persones dividides en dues modalitats: la cursa llarga, de setze quilòmetres, i la cursa curta, de dotze quilòmetres.

En l'edició de 2019 de l'«Estima el teu mercat» han destacat activitats innovadores, com la de l'assistent personal de compres al mercat, la bicicletada o la de ballar zumba al mercat, però també d'esportives, com el triatló o la marxa de la Garoina. A més, s'han dut a terme diverses activitats que han introduït la vessant nutricional i de la salut, com ara els tallers, xerrades i les demostracions culinàries.


Un any més d'una campanya que s'organitza arreu del món

Aquesta sisena edició de la campanya internacional «Love your local market» ('estima el teu mercat') ha reunit més de dinou països d'arreu del món i ha arribat a més de quatre mil mercats. Els mercats de les comarques gironines han aconseguit sorprendre i a la vegada divertir amb activitats per a tota la família que han convidat a descobrir i constatar que els mercats tenen ànima i són el cor dels nostres pobles i ciutats.

Tots els nou mercats integrants de la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona han participat en la campanya, i n'hi ha vuit que han organitzat activitats. L'objectiu de la campanya ha estat difondre la idea que els mercats, amb la nutrició, la salut i l'esport, se situen a prop del cor dels qui els visiten.

Per a més informació, consulteu el web de la campanya, estimoelmeumercat.ddgi.cat, o adreceu-vos als mercats següents:

Mercat del Lleó de Girona
www.mercatlleo.cat
info@mercatlleo.cat


Mercat de Lloret
Tel. 972 361 912
www.lloret.cat

Mercat d'Olot
Tel. 972 260 152 / Ext. 3
www.mercatdolot.cat

Mercat de Palafrugell
Tel. 972 611 820
ipep@palafrugell.cat

Mercat de Palamós
Tel. 630 379 461
mercatmunicipalpalamos@gmail.com

Mercat de Roses
Promoció Econòmica
Tel. 972 152 521
promocioeconomica@roses.cat

Mercat de Salt
Tel. 972 233 826
mercatdesalt@gmail.com

Mercat de Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 327 033
promocioeconomica@guixols.cat
promocioeconomica.guixols.cat/serveis-de-comerc-i-mercats


#LYLM2019