Notícies

La  Diputació guardona els alumnes i les escoles que participen en els seus  programes pedagògics

Foto : Autoría: M. Millan

Es premien els guanyadors del VI concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!», en el qual han participat 61 alumnes d'infantil, primària, ESO i batxillerat

 

La Diputació de Girona ha guardonat avui els dotze guanyadors del concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!», que forma part dels programes pedagògics «Indika» i «Del mar als cims».

En total s'han presentat 61 treballs, 36 (16 relats i 20 dibuixos) del programa «Indika» i 25 (7 relats i 18 dibuixos) del programa «Del mar als cims». El concurs estava obert als alumnes de tots els centres educatius que han participat en els programes pedagògics de la Diputació de Girona, els quals relacionen els alumnes dels centres d'educació infantil i primària i dels instituts d'estudis secundaris i de batxillerat amb els centres de conservació, difusió i interpretació del patrimoni natural i cultural del territori, i incorporen valors per aconseguir la sensibilització i la responsabilització dels escolars amb el medi ambient, el patrimoni cultural i la memòria històrica.

Els premis han consistit en un diploma i una motxilla per als alumnes de la classe guanyadora i en una dotació econòmica per al centre educatiu premiat: 600 euros per als finalistes i 300 euros per als semifinalistes. Aquests diners s'hauran d'utilitzar preferentment amb finalitats educatives o per millorar l'eficiència energètica del centre guardonat.

Els premis s'han lliurat al saló de plens de la Diputació. Els alumnes premiats, acompanyats pels tutors i directors dels centres, han recollit els premis en representació de les seves classes.

Els centres dels escolars premiats han estat les escoles Pla de Dalt, La Draga, Baldiri Reixac, el Pla de l'Ametller, Joan Roura i Parella, IES La Bisbal, IES Santa Coloma de Farners i IES Pere Alsius.

Els premis els han lliurat el vicepresident segon de la Diputació i responsable de l'Àrea de Cultura, Educació, Noves Tecnologies, Esports i Benestar de la Diputació, Albert Piñeira, i el vicepresident primer de la Diputació i president de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, Fermí Santamaria. Piñeira ha destacat que amb aquests programes «milers d'escolars cada any poden aprendre quins són els actius culturals del territori on viuen i amb ells configurar-se la seva pròpia identitat cultural».

El responsable de l'Àrea de Cultura ha assegurat que «els quatre anys vinents "Indika" continuarà tenint, com a mínim, la mateixa presència a les aules i la Diputació continuarà al costat dels escolars de la demarcació, sempre acompanyant-los en el camí de l'aprenentatge i del respecte a la cultura».

Segons el vicepresident primer de la Diputació i president de la Comissió Informativa de Territori i Sostenibilitat, el concurs «Això pinta bé!» és el complement perfecte dels programes educatius, tant en l'entorn natural, com cultural amb «Indika», «per incentivar el treball de conclusions de les activitats fetes pels alumnes, ajudar a assentar els coneixements adquirits, motivar la creativitat dels escolars i que aquests obtinguin un retorn positiu de l'experiència viscuda».

Pel que fa a primària i infantil, els dibuixos rebuts han estat molt variats i originals, i demostren la creativitat dels alumnes, aspecte que és important potenciar durant el seu desenvolupament personal. Pel que fa a secundària, els contes i escrits han tingut, en general, un bon nivell de redacció i ortografia i han mostrat diferents mirades als temes treballats durant les activitats educatives; algunes d'elles, molt originals.

Tot i que el concurs atorga els premis al primer i segon classificat de cada categoria, Fermí Santamaria ha volgut destacar que «totes les obres que s'han presentat mereixen un reconeixement, ja que totes demostren la bona feina que han fet els alumnes».

En el marc del programa «Indika», aquest curs s'han ofert activitats pedagògiques de 28 entitats que gestionen el patrimoni cultural i hi han participat 258 centres d'ensenyament de les comarques de Girona, amb un total de 47.288 alumnes.

Pel que fa al programa ambiental «Del mar als cims», aquest curs, 20.719 alumnes de 176 escoles gironines han participat en el total de 446 activitats ofertes.

Premiats del concurs de dibuix i relats «Això pinta bé!» 2019

«INDIKA»
Concurs artístic

Infantil
Finalista
Títol: «El nostre castell»
Escola: Escola La Draga, P5, 5 anys
Autors: nens i nenes de P5

Semifinalista
Títol: «Estiu de Vayreda»
Escola: Escola Pla de Dalt, P4, 4-5 anys
Autors: alumnes de P4 B

Primària
Finalista
Títol: «Els arqueòlegs»
Escola: Joan Roura i Parella, 6è de primària, 11 anys
Autor: Gabriel Nascimiento Saldanha

Semifinalista
Títol: «Els dinosaures d'abans»
Escola: Escola La Draga, 2n A, 7 anys
Autors: alumnes de 2n A

Concurs de relats

Secundària i batxillerat
Finalista
Títol: «Exili»
Institut La Bisbal, segon de batxillerat, 18 anys
Autora: Aroa Lachica Balaguer

Finalista
Títol: «La princesa Lia»
Institut de Santa Coloma de Farners, 1n B ESO, 14 anys
Autora: Enna Prat

«Del mar als cims»
Concurs artístic
Infantil
Finalista
Títol: «L'estany ens desperta els sentits»
Escola: Escola Baldiri Reixac
Autors: alumnes de P4 A

Semifinalista
Títol: «Uns recs ben originals»
Escola La Draga
Autors: alumnes de P5

Primària
Finalista
Títol: «Llegendes de mil i un color»
Escola: La Draga
Autors: alumnes de 1r

Semifinalista
Títol: «El niu»
Escola: El Pla de l'Ametller
Autora: Bakary Sidiky Diarra, 8 anys

Concurs de relats
Secundària i batxillerat

Finalista
Títol: «La invasió de les àguiles»
Institut Pere Alsius
Autora: Helena Yani Puigdevall, 1r ESO B

Finalista
Títol: «El guardià del bosc»
Institut Pere Alsius
Autor: Jordi Mach, 1r ESO A