Notícies

Es presenta la I Copa Campions - Diputació de Girona, la festa del futbol base gironí

Foto : Es presenta la I Copa Campions - Diputació de Girona, la festa del futbol base gironí
Aquest matí, a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, s'ha presentat la primera edició de la Copa Campions - Diputació de Girona. En l'acte hi ha participat Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona en funcions, que ha estat acompanyat per Àlex Casas, coordinador del campionat, i Marc Morales, president de l'FC Vilablareix.

Aquest nou torneig de futbol 7 neix amb la intenció de convertir-se en el campionat de referència del futbol base de la demarcació de Girona. Amb aquest objectiu, la I Copa Campions reunirà, de l'1 al 15 de juny, els millors equips gironins classificats en les categories aleví i benjamí de les diferents lligues federades, que participaran en la primera edició d'aquest torneig amb l'objectiu d'esdevenir el millor equip de les comarques gironines en la seva categoria. «La idea sorgeix arran del fet que molts d'aquests equips que acaben bé a les lligues no tenen un trofeu exclusiu on se'ls reconeguin aquestes posicions», ha comentat el president de l'FC Vilablareix.

La competició es durà a terme en quatre municipis diferents (Bescanó, Caldes de Malavella, Salt i Vilablareix) i mourà un total de seixanta equips. El coordinador del campionat, Àlex Casas, ha esmentat que «els partits tindran una durada de trenta minuts, compostos per dues parts de quinze minuts amb una pausa d'hidratació de quinze minuts». A més, ha afegit que l'objectiu principal d'aquest torneig és que «amb els anys la Copa Campions es converteixi en la festa fel futbol gironí i es consolidi com a tal».

La I Copa Campions - Diputació de Girona està organitzada per cinc clubs de futbol gironins: el Club Esportiu Bescanó, el Futbol Club Vilablareix, la Unió Esportiva Coma Cros, el SOCCER Girona - Salt 2018 Club Esportiu i Caldes de Malavella UE. A més, compta amb el suport dels ajuntaments on es duen a terme les competicions, la col·laboració de la Delegació Gironina de Futbol i l'apadrinament de la Diputació de Girona.

El diputat d'Esports en funcions, Carles Salgas, ha destacat el fet que «avui posem la primera pedra per tirar endavant aquest campionat» i ha anunciat que «el guanyador de la categoria benjamí i el guanyador de la categoria aleví tindran una invitació per al torneig internacional de futbol MIC (Mediterranean International Cup) per a l'edició de 2020». També ha aprofitat l'ocasió per «fer un reconeixement a la Delegació Gironina de Futbol i agrair als ajuntaments el seu suport i col·laboració; als clubs implicats, l'organització, i als voluntaris i voluntàries que es vulguin sumar a aquest projecte, la seva participació».

La Copa Campions, que es jugarà d'acord amb les regles de la FIFA, les regles addicionals de la Reial Federació Espanyola de Futbol (RFEF) i el propi reglament, es disputarà segons la modalitat de quadre de joc amb una fase eliminatòria directa i una fase de consolació. El guanyador de la fase final de consolació tindrà una invitació per a la Copa Campions de la propera edició 2020.

Els àrbitres participants seran del Col·legi d'Àrbitres i els designarà el Comitè Territorial de la Federació Catalana de Futbol. Cada equip jugarà un mínim de tres partits i un màxim de quatre.

Després de la presentació, s'ha realitzat una fotografia de grup al claustre de la Diputació, on s'han pogut veure els quatre trofeus exclusius que obtindran els equips guanyadors. Aquests trofeus han estat creats expressament per a l'ocasió.

L'acte ha finalitzat amb el sorteig, que ha establert el quadre de competició amb els emparellaments corresponents. El quadre per a la fase prèvia i la fase final ha quedat de la manera següent: vegeu pdf adjunts.