Notícies

Les activitats d'«Estima el teu mercat» continuen als mercats de Girona, Lloret, Olot, Palamós, Salt i Sant Feliu de Guíxols

Foto : Les activitats d'«Estima el teu mercat» continuen als mercats de Girona, Lloret, Olot, Palamós, Salt i Sant Feliu de Guí
Aquest cap de setmana ha continuat la programació de la segona edició de la campanya internacional «Estima el teu mercat», organitzada per la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona, amb el suport de la Diputació de Girona. Del 17 de maig al 2 de juny els mercats municipals de les comarques gironines duen a terme activitats sortides del cor, pensant en la salut, l'esport i la nutrició.

Sota el lema d'aquesta edició, «Estimo el meu mercat. El mercat a prop del teu cor: amb la nutrició, la salut i l'esport», els mercats que han ofert activitats aquest cap de setmana han estat: el Mercat del Lleó de Girona, el Mercat de Lloret, el Mercat d'Olot, el Mercat de Palamós, el Mercat de Salt i el Mercat de Sant Feliu de Guíxols.

La programació d'aquest segon cap de setmana es va iniciar divendres passat, 24, al matí, al Mercat de Palamós, on, durant dues hores, es va realitzar un showcooking de productes de temporada amb una infermera del CAP i membre de la Comissió de Promoció i Prevenció de la Salut del SSIBE i un cuiner dinamitzador de l'Espai del Peix, Aula gastronòmica del Museu de la Pesca.

El mateix dia a la tarda, al Mercat d'Olot es va realitzar una doble sessió de música folk, activitat que es va tornar a oferir l'endemà al matí.

Dissabte passat, 25, al Mercat del Lleó de Girona, va haver-hi tot un matí d'activitats. La dietista-nutricionista Dra. Anna Costa va donar consells per mantenir una alimentació saludable després de l'exercici físic. A continuació, i per finalitzar la jornada, es van dur a terme uns tastets d'alimentació saludable que exemplificaven què s'ha de menjar després de fer esport. La sessió de zumba prevista per les 11 hores a la plaça del Mercat, es va haver d'anul·lar a causa de la pluja.

Altres activitats que s'han dut a terme aquest cap de setmana han estat un tast de productes del mercat, al Mercat de Lloret; una xerrada a càrrec de Fina Caparrós i Joan Puig titulada «Les herbes remeieres del nostre entorn», al Mercat de Salt, i un taller de cuina amb Thermomix, al Mercat de Sant Feliu de Guíxols.

La campanya «Estima el teu mercat 2019» clourà amb les activitats del proper cap de setmana. Divendres vinent, 31 de maig, a les 10 hores, el Mercat de Palamós realitzarà de nou el showcooking de productes de temporada. El dissabte 1 de juny, a les 11 hores, el Mercat d'Olot durà una assistent personal al mercat, on ensenyarà als participants com comprar al mercat. I, per finalitzar, el diumenge 2 de juny, a les 8 hores, el Mercat de Palafrugell durà a terme la 34a Marxa de la Garoina. La sortida tindrà lloc a la plaça de Can Mario del mateix municipi. Es pot trobar més informació de l'activitat a: aepalafrugell.org/marxa-de-la-garoina.



La campanya 2019 als mercats de la demarcació de Girona

Amb motiu de la sisena edició de la campanya internacional «Love your local market» ('estima el teu mercat'), que reuneix més de dinou països d'arreu del món i que arriba a més de quatre mil mercats, els mercats de les comarques gironines volen sorprendre i a la vegada divertir amb activitats per a tota la família que convidin a descobrir que els mercats tenen ànima i són el cor dels nostres pobles i ciutats.

Es tracta de més de vint activitats de tot tipus, que es realitzaran entre el 17 de maig i el 2 de juny, entre les quals destaquen propostes originals i innovadores com l'assistent personal per comprar al mercat, que, inspirat en el personal shopper, és un professional de la cuina i dels productes de proximitat que dona consells per comprar i cuinar productes de temporada, tot promovent l'estalvi.

Enguany, la campanya a les terres gironines s'amplia de manera que arriba a vuit dels nou mercats que formen la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona i que compta amb el suport de la Diputació de Girona. Una campanya que pretén difondre la idea que els mercats se situen amb la nutrició, la salut i l'esport a prop del cor dels qui els visiten.

Per a més informació, consulteu el web de la campanya estimoelmeumercat.ddgi.cat o adreceu-vos als següents mercats:


Mercat del Lleó de Girona
www.mercatlleo.cat
info@mercatlleo.cat


Mercat de Lloret
Tel. 972 361 912
www.lloret.cat

Mercat d'Olot
Tel. 972 260 152 / Ext. 3
www.mercatdolot.cat

Mercat de Palafrugell
Tel. 972 611 820
ipep@palafrugell.cat

Mercat de Palamós
Tel. 630 379 461
mercatmunicipalpalamos@gmail.com

Mercat de Roses
Promoció Econòmica
Tel. 972 152 521
promocioeconomica@roses.cat

Mercat de Salt
Tel. 972 233 826
mercatdesalt@gmail.com

Mercat de Sant Feliu de Guíxols
Tel. 972 327 033
promocioeconomica@guixols.cat
promocioeconomica.guixols.cat/serveis-de-comerc-i-mercats


Documentació