Notícies

Albert Piñeira assisteix a la presentació de la catorzena edició del festival Inund'ART

Foto : Albert Piñeira assisteix a la presentació de la catorzena edició del festival Inund'ART
Aquest matí, a la Casa de Cultura de Girona, s'ha donat a conèixer la programació de la catorzena edició del festival Inund'ART. L'edició 2019 d'aquest festival tindrà lloc a Girona del 31 de maig al 2 de juny. En l'acte de presentació hi han intervingut Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; Carles Ribas, cinquè tinent d'alcalde de l'Àrea de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona; Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement de la Generalitat a Girona, i Raquel Moron, directora del festival Inund'ART.

Enguany, després de la reformulació que el festival va dur a terme en l'edició anterior, Inund'ART continua centrant-se en les arts visuals (pintura, fotografia, escultura, videoart i instal·lacions audiovisuals). En edicions anteriors incloïa tota mena de disciplines artístiques.

Aquest 2019 el festival continua apostant per apropar l'art als ciutadans com a mitjà de transformació social. Amb aquesta finalitat els carrers, places, ponts i espais públics de la ciutat de Girona s'omplen d'obres artístiques. La Rambla, la plaça de l'Hospital o el pont de les Peixateres Velles seran alguns dels espais emblemàtics que acolliran les creacions dels artistes. Uns projectes relacionats amb l'art contemporani, de gran qualitat artística, amb els quals Inund'ART prioritza les obres arriscades i innovadores.

A més, la mostra continuarà apostant, un any més, per un art vivencial que sigui, sobretot, experimental i participatiu. On el públic pugui interactuar i experimentar amb l'obra de tal manera que fins i tot n'acabi formant part d'algunes. Amb aquesta finalitat, el festival s'autodefineix com «una mostra d'art contemporani amb tots els sentits» i continua programant instal·lacions interactives i recorreguts sensitius, on les arts escèniques, musicals i visuals s'uneixen per crear experiències úniques i irrepetibles.

Una de les obres artístiques del festival Inund'ART es podrà visitar al claustre de la Diputació de Girona. Es tracta d'una instal·lació d'Àlex Nogué titulada Sense títol, 2016-2018, que va ser l'obra guanyadora del programa «Exposicions viatgeres 2018» de la Diputació de Girona. En concret, una de les peces principals de l'exposició itinerant «Un tren en pot amagar un altre».

Un altre aspecte a realçar del festival és el seu compromís amb l'educació. Inund'ART col·labora amb alguns centres educatius per fer arribar l'expressió artística als joves de les comarques gironines. Els fa partícips del projecte en proporcionar-los espais on exposar les seves creacions. Enguany, a part de les escoles especialitzades en art com l'Escola d'Art i Superior de Disseny d'Olot i l'Escola Municipal d'Art de Girona, també hi participaran, entre d'altres, l'Institut Jaume Vicens Vives, l'Institut de Sils i l'Escola Pública de Bordils.

El cartell d'aquesta edició 2019 és de Xènia Gasull Sellés (Dugudun), la qual el defineix com «una petita insurrecció personal» pels drets de les dones que. Segons l'artista, encara queda un llarguíssim camí per recórrer en aquest sentit. I afegeix que l'art és «un mitjà per alçar la veu, per qüestionar la realitat, per tornar-la a explicar i per transcendir-la». Amb aquest objectiu ha transformat la imatge de La Venus del mirall de Velázquez, una icona de bellesa femenina.