Notícies

Comença la sisena edició dels Jocs Emporion amb la trobada territorial de centres de rehabilitació comunitària a Ripoll

Foto : Autoria: Consells Esportius comarques gironines

·    Atenent a la previsió meteorològica ahir ja es va anul·lar la Trobada Atlètica que s'havia de celebrar en el marc dels Jocs Emporion a Olot

·    La trobada esportiva de la gent gran es trasllada al pavelló de Camprodon

·    Aquesta tarda a Ripoll hi haurà la conferència «Les activitats esportives com a eina social»


Els Jocs Emporion arrenquen avui, malgrat la situació meteorològica, amb la trobada de centres de rehabilitació comunitària al pavelló de Ripoll. Aquesta activitat es fa en el marc de la 24a Jornada Esportiva dels Serveis de Rehabilitació Comunitària de les Comarques Gironines.

La trobada esportiva de la gent gran, traslladada al pavelló Llandrius de Camprodon, s'ha portat a terme amb una sèrie d'activitats dirigides i orientades a les persones grans. També s'ha realitzat una activitat de mindfulness per aprendre a aturar la ment i a gaudir del moment.

Aquest tarda, al casal cívic de la Devesa del Pla, també a Ripoll, és farà la conferència: «Les activitats esportives com a eina social», per mostrar com les activitats fisicoesportives actuen com a objectiu per treballar aspectes socials.

Els organitzadors, atenent les previsions meteorològiques, van anul·lar la trobada atlètica que s'havia de celebrar en el marc dels Jocs Emporion a Olot, com a  mesura més adient tenint en compte la naturalesa de l'activitat programada i l'edat dels participants.

A partir d'avui i durant tot el cap de setmana, més de 5.000 esportistes de les comarques gironines i d'una desena de modalitats esportives ompliran les comarques de la Cerdanya, la Garrotxa i el Ripollès d'esport, salut, valors i diversió a la 6a edició dels Jocs Emporion.

Aquests són els tres primers dels molts actes que es faran als municipis d'Alp, Banyoles, Campdevànol, Camprodon, Llanars, Olot, Puigcerdà, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses, a més de Banyoles, que inclouen les finals territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya.

Aquest 2019 és el sisè any que se celebren els Jocs Esportius Escolars Emporion. Una fita que ha permès que els nens i nenes de tota la província de Girona tinguin un contacte lúdic i també competitiu amb els diferents esports que es poden practicar com a activitat extraescolar.

És un esdeveniment esportiu multidisciplinari de tres dies, al qual assistiran més de 5.000 persones, una xifra que no ha parat de créixer des de la creació dels Jocs, ara fa sis anys. A la primera edició, que es va fer a l'Alt Empordà, es van comptabilitzar 1.850 participants; a la segona, a la Selva, 2.600; a la tercera, al Pla de l'Estany, 4.214; a la quarta, al Baix Empordà, 5.200, i a la cinquena, al Gironès, 5.600.

Els Jocs Emporion estan impulsats per la Diputació de Girona i la Representació Territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona. La coordinació tècnica d'aquesta sisena edició va a càrrec del Consell Esportiu del Ripollès, i els consells esportius de la Cerdanya i la Garrotxa hi col·laboren com a organitzadors i amfitrions. Així mateix, compten amb la col·laboració de la resta de consells esportius de les comarques de Girona i amb el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es faran les proves.

Podeu conèixer les activitats que tindran lloc durant els tres dies dels Jocs accedint a la web dels Jocs Emporion