Notícies

Les últimes actuacions del Pati Cultural posen l'accent en la programació infantil, el teatre, el circ i la dansa popular

Foto : Les últimes actuacions del Pati Cultural posen l'accent en la programació infantil, el teatre, el circ i la dansa popula
Els espectacles infantils a càrrec de Jordi i Oriol Tonietti i de la companyia Moi Jordana, el teatre d'El Galliner i els balls populars del Cercle de Cultura Tradicional i Popular Marboleny són els protagonistes de les quatre darreres actuacions del Pati Cultural 2019, una edició que ha destacat per la interdisciplinarietat i per haver donat cabuda a una mostra molt plural de les principals propostes escèniques i musicals de les comarques gironines.

L'èxit de públic de totes les actuacions que s'han dut a terme al llarg de la setmana constata la bona rebuda que han donat els espectadors al nou format del Pati Cultural.

Avui, divendres 17 de maig, actuaran Jordi i Oriol Tonietti, amb un concert participatiu que consta de cançons pròpies i populars.

Aquest cap de setmana, 18 i 19 de maig, serà el torn dels alumnes d'El Galliner, amb l'espectacle Tot esperant, basat en Tot esperant Godot, de Samuel Beckett, i dirigit per Clara Garcés, Cristina Matas i Grau Matas, que es representarà dissabte 18 de maig a les 19.00 h, i de la Companyia Moi Jordana i l'Esbart Marboleny, que pujaran a l'escenari del pati el diumenge 10 de maig, a les 12.00 h i a les 19.00 h, respectivament.

La proposta que presenta la companyia Moi Jordana, titulada Mr. Arlet -és un espectacle de circ clàssic amb dosis de contemporaneïtat per a tota la família. Mr. Arlet, comediant, malabarista, manipulador d'objectes, equilibrista i acordionista de professió és un personatges excèntric que té un carrer propi, on submergeix l'expectador en el seu univers humorístic, mitjançant el joc, i el transporta a un món de màgia, humor i fantasia.

I per acabar, els balladors de Marboleny Jove i del Cos de Dansa de l'Esbart Marboleny seran els encarregats de cloure el Pati Cultural 2019, amb una actuació que farà un recorregut per un seguit de danses catalanes d'arrel tradicional.

Els dos oferiran una mostra de balls populars, alguns dels quals ben representatius, com ara la disfressa de Sant Vicenç dels Horts, la dansa de Castellterçol, el xotis Pepa o el ball dels Horts, la dansa d'arrel tradicional, com és ara la polca d'Ours, estrenada el passat 23 de març al teatre Principal d'Olot.