Notícies

El Pati Cultural arriba a la meitat dels espectacles programats amb el soul, el funk, el jazz i la música moderna com a protagonistes

Foto : El Pati Cultural arriba a la meitat dels espectacles programats amb el soul, el
Els vespres del Pati Cultural de la Diputació arriben a la meitat de la programació d'espectacles amb el concert d'avui a càrrec de Black Music Big Band Junior, la germana petita de la Black Music Big Band, impulsada des de la Fundació Casa de la Música i el Black Music Festival. Demà, en canvi, el soul i el funk, característics d'aquesta agrupació musical, deixaran pas al jazz i a la música moderna a càrrec de La Moderna Big Band de l'Escola de Música Moderna.

La Black Music Big Band, està formada per nens i nenes de 9 a 14 anys. És, des de fa 4 anys, la big band escola de funk i soul de les comarques gironines, i s'ha consolidat com una proposta capdavantera des del punt de vista pedagògic en aquests estils musicals. Bona prova d'això en són la multitud de concerts i el CD i el documental que han enregistrat en aquest curt període de temps. Des del setembre del 2018, s'ha fet un pas més i s'ha ofert la possibilitat als més petits d'endinsar-se en el món del soul i el funk. La Big Band Junior vol ser la porta d'entrada dels nens als apassionants estils musicals que formen la Black Music. Ja ha debutat en directe davant de milers de persones en escenaris molt importants, com ara el de la Copa o el de Sant Feliu per les Fires de Girona, l'Auditori de Girona en el tribut a Aretha Franklin i el parc del Migdia al Pícnic Black.

L'actuació de demà dijous, 15 de maig, a les 18.00 h, protagonitzada per La Moderna Big Band, serà un concert trepidant, amb un repertori que englobarà des de clàssics de jazz (Solitude, Cute, New York) fins a temes provinents de la música moderna adaptats per a la formació de big band (Last dance, Knock on wood, The Flintstones).

La resta d'actuacions del Pati Cultural seran a càrrec dels alumnes d'El Galliner, de l'Esbart Marboleny i de les propostes d'espectacles que presenten la Fundació Xarxa d'Espectacles Infantil i Juvenil de Catalunya, com el de Jordi i Oriol Tonietti o el de la companyia Moi Jordana.