Notícies

Un concert familiar i la música clàssica, protagonistes del Pati Cultural d'avui i de demà

Foto : Un concert familiar i la música clàssica, protagonistes del Pati Cultural d'avui i de demà
El Pati Cultural de la Diputació segueix amb la seva programació setmanal amb un concert familiar a càrrec dels professors del Conservatori de Música Isaac Albéniz i deixant pas també a la música clàssica, amb els caps de corda de la GIOrquestra.

Aquest vespre, els professors del Conservatori de Música Isaac Albéniz Sara Parés, David Canet i Xavier Molina seran els encarregats de dirigir un concert pedagògic en virtut del qual presentaran alguns dels instruments de vent més minoritaris, com el fagot, la trompa o la tuba.

Rebufa, quin vent! és un espectacle recomanat especialment per a nens i nenes de 6 a 8 anys, tot i que és obert a tothom qui ho desitgi.

Demà, dimarts 14 de maig, els caps de corda de la GIOrquestra (Frédéric Descargues, Joan Fèlix i François Ragot) presentaran una proposta musical d'alt nivell i molt singular: les famoses Variacions Golberg de J. S. Bach adaptades a trio de corda.

Escrites originalment per a teclat i amb el títol d'Ària amb variacions diverses, es tracta d'una de les obres cabdals i més apreciades de la música clàssica. Aquesta vegada els caps de corda de la GIOrquestra la interpretaran seguint l'aclamada transcripció, de gran complexitat, que va realitzar el prestigiós violinista Dimitry Sitkovetsky. Música en majúscula per a una ocasió molt especial.

La resta d'actuacions del Pati seran a càrrec de la Black Music Big Band Junior, de La Moderna Big Band, dels alumnes d'El Galliner i de l'Esbart Marboleny. La Fundació Xarxa d'Espectacles Infantil i Juvenil de Catalunya també presentarà diverses propostes, com la de Jordi i Oriol Tonietti o la de la companyia Moi Jordana.