Notícies

El concert del grup musical Morgat Morgat dona el tret de sortida al Pati Cultural del 2019

Foto : El concert del grup musical Morgat Morgat dona el tret de sortida al Pati Cultural del 2019
Demà dissabte, 11 de maig, el Pati Cultural enceta una nova edició amb la primera de les actuacions que es podran veure al claustre de la Diputació de Girona al llarg de la setmana del Temps de Flors. El grup musical banyolí Morgat Morgat serà l'encarregat de donar el tret de sortida a l'esdeveniment.

Després de quatre anys de silenci des de la publicació de l'àlbum anterior, Morgat Morgat torna als escenaris per presentar el seu nou treball, Orgull adolescent (LAV Records, 2019), una obra enregistrada de manera més reposada i tractada com si fos una petita peça d'orfebreria.

Aquest procés ha servit per pensar millor les cançons, per endreçar-les i treure'n tot allò sobrer a fi d'establir un diàleg artístic més polit i educat. L'àlbum es compon de deu cançons personals però transferibles, que parlen de la vida petita i immensa que hi ha en cada dia. L'actuació tindrà lloc a les 19 h.

Diumenge, 12 de maig, a les 12 h, serà el torn de les primeres actuacions per al públic infantil i juvenil que es duran a terme al llarg de la setmana. En aquesta ocasió, la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya presentarà la companyia Festuc Teatre i el seu treball Mr. Parfum. Es tracta d'un espectacle pensat per ser representat a peu de carrer, de manera itinerant o estàtica, en què la interacció amb el públic i l'humor són trets fonamentals de la posada en escena.

El protagonista, Pietro Pampolino, és un personatge extravagant que viatja amb el seu vehicle, una espècie de bicicleta amb un artefacte acoblat: una màquina de fer perfums. Pietro Pampolino, o Mr. Parfum, amb l'ajuda dels seus materials essencials manipula i desafia la química per assolir el seu objectiu: fabricar un perfum personalitzat per a cada ciutat, el perfum ideal.

Diumenge, 12 de maig, a les 19 h, els espectadors del Pati Cultural tindran el privilegi d'escoltar Carla Conangla, la guanyadora ex aequo de la 34a edició del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes del 2018. La intèrpret, acompanyada de la pianista Yoko Suzuki, oferirà un programa musical amb obres de Bach, Saint-Saëns, Cassadó, Granados, Popper, Mendelsohn i Xostakóvitx.

I dilluns, 13 de maig, a les 18 h, el Conservatori de Música Isaac Albéniz serà el protagonista del concert. Oferirà una actuació pensada per al públic familiar i amb connotacions pedagògiques, durant la qual es presentaran alguns dels instruments de vent més minoritaris que existeixen. El fagot, la trompa, i la tuba seran els tres instruments que Sara Parés, David Canet i Xavier Molina faran sonar.