Notícies

M. Àngels Planas assisteix a l'obertura de la 64a edició de Girona, Temps de Flors

Foto : M. Àngels Planas assisteix a l'obertura de la 64a edició de Girona, Temps de Flors
Aquest matí ha tingut lloc, a les escales de la catedral de Girona, l'obertura oficial de la 64a edició de l'exposició de flors, monuments, patis i jardins Girona, Temps de Flors. M. Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona, ha assistit a l'acte acompanyada per Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i altres autoritats. El CPA Girona ha fet el pregó de Temps de Flors d'aquesta edició.

L'edició d'enguany de Girona, Temps de Flors, que tindrà lloc de l'11 al 19 de maig, comptarà amb 171 projectes en 137 espais de la ciutat. Aquests punts de l'itinerari floral es podran visitar de les 10.00 a les 22.00 hores, a excepció dels tres dies de l'Open Night (els dos dissabtes i el dimecres), que es podrà fer fins a les 24.00 hores.

Més d'un miler de voluntaris seran presents als diversos espais d'aquesta mostra floral que, segons diversos estudis, rep a l'entorn dels 250.000 visitants. Enguany també està obert al públic el fossar de l'absis de la catedral, que acollirà l'exposició «Camí de flors cap a l'antiga Gerunda», o el pont del Dimoni, amb el muntatge «Eugenials! El Dimoni es vesteix de flors». A més, s'incorporen als itineraris dos circuits accessibles per a gent amb mobilitat reduïda. El primer circuit està pensat per fer-lo amb vehicle motoritzat, i el segon, per facilitar l'accés a persones amb cadira de rodes.

Temps de Flors arriba a la Diputació de Girona
Un any més, la Diputació acollirà una exposició floral de Girona, Temps de Flors. El pati de Can Forn (pujada de Sant Martí, 4) s'obrirà als visitants en aquesta 64a edició per mostrar «Aires de memòria», obra de l'escultor especialitzat en jardineria Jesús Borra Alto i Ivan Cawolinsky que pretén mostrar el canvi de paradigma entre natura i ciutat. El muntatge, que correspon al número 27 de l'itinerari d'exposicions en patis, monuments i jardins, es compon d'un arbre de tres metres, elaborat amb acer patinable; de jardineres i testos fets amb el mateix material, i de flors naturals.

La Diputació de Girona, coincidint amb Girona, Temps de Flors, també organitza el Pati Cultural, un esdeveniment que ofereix una programació escènica perquè les persones que visiten la mostra floral també puguin gaudir de la música, el teatre o el circ, entre d'altres. Aquest cicle d'actuacions i concerts, que es durà a terme al pati de la seu de la corporació (pujada de Sant Martí, 5), acollirà onze espectacles gratuïts. Se'n farà un cada tarda a les 18.00 hores, a excepció dels diumenges, que hi haurà una doble actuació (a les 12.00 hores i a les 19.00 hores), i el primer i l'últim dia de l'esdeveniment, que tindran lloc a les 19.00 hores.

A més a més, durant aquests dies, al claustre de la Diputació de Girona també es podrà veure l'exposició «Meitats», de la fotògrafa Judith Vizcarra. Aquesta mostra, que forma part del projecte Exposicions Itinerants de la Diputació, es centra en una profunda reflexió sobre el rostre, que es presenta descompost en dues meitats que es complementen gràcies a una vinculació genètica que interpel·la l'espectador de forma impactant i el convida a reflexionar.