Notícies

Commemoració dels quaranta anys dels ajuntaments democràtics

Foto : Commemoració dels quaranta anys dels ajuntaments democràtics
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, ha celebrat amb alcaldes i alcaldesses de les comarques gironines la commemoració dels quaranta anys dels ajuntaments democràtics.

Han assistit a aquesta celebració més de 150 càrrecs electes, juntament amb expresidents de la Diputació, diputats i diputades que han exercit en l'actual mandat, i presidents de consells comarcals. També hi han assistit el conseller d'Interior, Miquel Buch, que ha assumit la representació institucional del Govern; l'alcalde de Santa Coloma de Farners, Joan Martí; el secretari d'Administracions Locals i Relacions amb l'Aran, Miquel Àngel Escobar; i la secretària general d'Empresa i Coneixement i ex alcaldessa de Figueres, Marta Felip.
 
El 3 d'abril de 1979 es van celebrar les primeres eleccions municipals democràtiques a Catalunya, que van suposar la constitució, el 19 d'abril del mateix any, dels primers ajuntaments democràtics. Un fet que va suposar obrir el camí cap a la normalització democràtica arreu del país.

Han passat quaranta anys des d'aquelles primeres eleccions, i per això des de la Diputació de Girona s'ha volgut commemorar i celebrar aquesta fita històrica de construcció municipal, amb els alcaldes i alcaldesses de la demarcació.

En l'acte s'ha homenatjat Pere Moradell, alcalde de Torroella de Fluvià, pel seu compromís amb el món local durant aquests quaranta anys al capdavant del municipi.