Notícies

Una nova edició del Pati Cultural convida tots els públics a gaudir de la música, el teatre i el circ

Foto : Una nova edició del Pati Cultural convida tots els públics a gaudir de la música, el teatre i el circ
Un any més, coincidint amb Girona, Temps de Flors, la Diputació de Girona ha organitzat el Pati Cultural, un esdeveniment que té lloc al pati de la seu de la corporació amb la voluntat d'oferir una bona programació escènica a tots els visitants i espectadors que vulguin dedicar temps a la cultura durant la setmana de les flors a Girona.

Si bé ja fa molts anys que la Diputació organitza el Pati Cultural, el contingut d'aquesta proposta ha anat canviant d'acord amb les noves disciplines culturals, tan heterogènies i interdisciplinàries, que hi ha a l'actualitat. Així doncs, de l'originari cicle de concerts, el Pati Cultural ha passat per diferents etapes fins a arribar a la proposta d'enguany: una veritable mostra de manifestacions artístiques on tenen cabuda tant la música, com el teatre o el circ en totes les seves modalitats i disciplines.

La programació del Pati Cultural d'enguany l'ocupen les principals propostes escèniques i musicals que en aquests moments estan en actiu a les comarques gironines. La Factoria d'Arts Escèniques, la Fundació Casa de la Música de les Comarques Gironines,  l'Escola de Música Moderna, l'AGT - El Galliner i el Cercle de Cultural Tradicional i són algunes de les entitats que presentaran el seu espectacle en l'edició d'enguany.

Com a novetat, el Pati Cultural fa un pas més i s'obre també a la programació familiar gràcies a la participació de la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya.

El cicle de concerts començarà el proper dissabte 11 de maig i s'acabarà el diumenge 19 de maig. Durant aquesta setmana, hi haurà un total d'onze actuacions gratuïtes. Els dissabtes, a les 19.00 h; els diumenges, amb una doble actuació a les 12.00 h i a les 19.00 h, i de dilluns a divendres, amb una actuació a les 18.00 h.

La programació. Aquest any, l'encarregat d'inaugurar el Pati Cultural serà el grup Morgat Morgat, que, després de quatre anys de silenci des de la publicació del disc anterior, torna als escenaris per presentar el seu nou treball: Orgull adolescent.

També passaran per l'escenari del Pati Cultural la guanyadora ex aequo de la 34a edició del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018, Carla Conangla, acompanyada de la pianista Yoko Suzuki; els GIO Solistes Trio Fréderic Descargues (violí), Joan Félix (viola) i François Ragot (violoncel), que interpretaran les famoses Variacions Goldberg de J. S. Bach; La Black Music Big Band Junior, la germana petita de la Black Music Big Band, formada per nens i nenes de 9 a 14 anys; La Moderna Big Band, que actuarà en solitari per primera vegada fora de l'Escola de Música Moderna de Girona per oferir un concert trepidant que porta per títol Growing; els alumnes d'El Galliner, que interpretaran l'obra Tot esperant, i els balladors de Marboleny Jove i del Cos de Dansa de l'Esbart Marboleny, que presentaran un espectacle a l'aire lliure que fa un recorregut per un seguit de danses catalanes d'arrels tradicionals.

La programació familiar anirà a càrrec del Conservatori de Música Isaac Albéniz, amb el concert familiar Rebufa, quin vent!, i de la Fundació Xarxa d'Espectacle Infantil i Juvenil de Catalunya, que participa en el Pati Cultural d'enguany presentant diferents espectacles: una representació a peu de carrer de la companyia Festuc Teatre, en què la interacció amb el públic i l'humor seran trets fonamentals en la posada en escena; un concert participatiu amb cançons pròpies i populars amb els músics Jordi i Oriol Tonietti, i una funció de circ clàssic amb dosis de contemporaneïtat per a tota la família a càrrec de la companyia Moi Jordana.

Per a més informació: http://paticultural.ddgi.cat/

Exposició «Meitats», de la fotògrafa Judith Vizcarra. Durant aquests dies d'actuacions al Pati Cultural, al claustre de la Diputació de Girona es podrà veure una exposició que forma part del projecte Exposicions Itinerants de la Diputació de Girona, «Meitats», de la fotògrafa Judith Vizcarra. La mostra, que ha recorregut una desena de sales d'exposicions de les comarques gironines, clourà ara la seva itinerància al Claustre de la Diputació durant els dies en què duri Girona, Temps de Flors.

El pas del temps, les emocions i l'herència genètica són les tres variables a través de les quals es construeix «Meitats». L'autora, retratista de professió, ha centrat el seu treball en una profunda reflexió sobre el rostre. Ho ha fet presentant-lo descompost en dues meitats que es complementen gràcies a una vinculació genètica que interpel·la l'espectador de forma impactant i el convida a reflexionar.

Per a més informació: www.ddgi.cat/exposicions.

Instal·lació floral. La Diputació, com cada any, també formarà part dels espais florals de la ciutat que componen el recorregut de Temps de Flors.

Documentació