Notícies

El Festivalot arriba consolidat a la seva cinquena edició els propers 15 i 16 de juny

Foto : El Festivalot arriba consolidat a la seva cinquena edició els propers 15 i 16 de juny
Aquest matí, a l'Hotel Ultònia, ha tingut lloc l'acte en què s'ha donat a conèixer la programació de l'edició d'enguany del Festivalot, el festival de música en família de Girona, que es celebrarà els propers 15 i 16 de juny. Hi han participat Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Carles Ribas, regidor de Cultura, Benestar Social i Ciutadania de l'Ajuntament de Girona, i Rita Peré, directora del festival. A més, també hi han intervingut els components d'Els Amics de les Arts i directors artístics del Festivalot, Dani Alegret, Joan Enric Barceló i Ferran Piqué.

Per segon any consecutiu, el Festivalot es farà entre l'Auditori i el parc de la Devesa de Girona, espais que s'adapten millor a la gran afluència de visitants que acull aquest festival. Amb tan sols cinc edicions, ja s'ha consolidat com un dels esdeveniments familiars de referència a Catalunya, acollint famílies d'arreu del país, especialment de les comarques gironines.

Enguany, els serveis i espais s'amplien: amb el Festival Market, una zona comercial emplaçada al Palau de Fires de Girona, on hi haurà activitats per a tota la família, i el servei de food trucks, per adequar l'oferta gastronòmica al gran nombre de famílies que acollirà aquest esdeveniment.

Com cada any, el Festivalot comptarà amb diversos concerts i espectacles en directe, tant gratuïts com de pagament, amb un ventall d'estils molt variat. Entre els artistes que hi actuaran es troben els grups catalans Doctor Prats, Obeses i Joan Dausà, i els grups infantils Reaggae per a Xics, el Pot Petit i Macedònia. Tot plegat dins d'un entorn ideat especialment per a les famílies: concerts diürns, formats breus, volums reduïts, zones de descans i joc per als més petits, aparcaments de cotxets, espais adaptats per a la lactància materna...

A més a més, amb la col·laboració de l'organisme Dipsalut de la Diputació de Girona, el festival segueix potenciant la música com a eina integradora acostant-la a les famílies que estan en més risc d'exclusió social. Aquesta vessant solidària del Festivalot, que té com a objectiu principal millorar el benestar dels infants, es du a terme mitjançant la cessió d'entrades, les visites d'artistes als centres educatius o la promoció de la participació musical dels infants amb les seves actuacions a les corals de les escoles. Enguany actuaran al festival l'escola La Farga de Salt, l'escola Carme Auguet del Pont Major i l'escola Dalmau Carles de Can Gibert, entre d'altres.