Notícies

El festival Sons del Món tornarà a l'Empordà amb grans artistes de renom internacional

Foto : El festival Sons del Món tornarà a l'Empordà amb grans artistes de renom internacional
Aquest matí, al Col·legi de Periodistes de Girona, ha tingut lloc l'acte en què s'ha donat a conèixer la programació de l'edició d'enguany del festival Sons del Món Empordà. Hi han participat M. Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona; Salvi Güell Bohigas, alcalde de Castelló d'Empúries; Francesc Giner, regidor de Cultura de l'Ajuntament de Roses, i Xavier Pascual, director del festival. A més, hi ha intervingut Laura Masramon, sommelier del festival i autora dels maridatges de música i vi.

Sota el lema «Sons del Món, una aposta segura», aquesta dotzena edició del festival, que enguany es celebrarà del 5 de juliol al 4 d'agost, torna a apostar per artistes de gran renom de l'esfera musical, tant internacional com nacional, com un dels seus principals atractius.

Entre els grups internacionals que tocaran a Sons del Món es troben els colombians Morat, que presentaran a Roses el seu últim àlbum, Baladas perdidas; els escocesos Texas, que commemoraran sobre l'escenari de la Ciutadella els trenta anys de la publicació del seu primer disc, titulat Southside (1989), o Boney M, un dels grups de música més coneguts dels anys setanta, amb la presència de la cantant Maizie Williams, un dels membres fundadors del grup. De l'àmbit estatal, al festival hi participaran les reconegudes cantautores Luz Casal i Rozalén. I, finalment, hi haurà el grup d'Osona Oques Grasses i el cantant Ramon Miravet, que interpretarà cançons del seu nou disc, Begin Again.

Els concerts de gran format tindran lloc entre la Ciutadella de Roses i la plaça Mossèn Cinto Verdaguer de Castelló d'Empúries, ubicada davant de l'espectacular basílica de Santa Maria. A més a més, la platja d'Empuriabrava acollirà una actuació de The Original Wailers, banda amb qui Bob Marley va enregistrar gran part dels seus discs, els temes dels quals duran l'esperit del cantant a l'Empordà.

El festival combina la música de qualitat amb el món del vi i alguns dels espais amb més encant i més història de l'Empordà. Tot plegat és un conjunt de factors que fa de Sons del Món Empordà una aposta atractiva i infal·lible per al públic que hi vulgui assistir i que ja l'ha consolidat com un dels quatre festivals més importants de la Costa Brava.

Cada concert estarà maridat per un dels millors vins de la Denominació d'Origen Empordà Costa Brava. La sommelier Laura Masramon realitzarà un tast de vins abans de començar cada concert. Aquestes activitats, singulars del festival, estaran limitades a trenta persones.

A part de la programació de gran format, també es faran diversos concerts de caràcter més íntim que tindran lloc a quatre cellers de l'Empordà. La programació d'aquests concerts es donarà a conèixer més endavant, amb el propòsit de dotar de més importància i rellevància aquesta secció del festival.

A l'edició de 2018 hi van assistir 22.498 espectadors, un 10 % més que a l'edició de 2017. Enguany es posaran a la venda 18.400 entrades només per a la programació de gran format.