Notícies

La sisena edició dels Jocs Emporion tindrà lloc els propers dies 17, 18 i 19 de maig

Foto : Autoria foto: M. Millan
Els Jocs Emporion - Finals Territorials dels Jocs Esportius Escolars de Catalunya es duran a terme els propers 17, 18 i 19 de maig a la Cerdanya, la Garrotxa i el Ripollès, concretament als municipis d'Alp, Besalú, Campdevànol, Camprodon, Llanars, Olot, Puigcerdà, Ribes de Freser, Ripoll i Sant Joan de les Abadesses. Aquesta sisena edició té el suport de la Diputació de Girona i la Representació Territorial d'Esports de la Generalitat de Catalunya. La coordinació tècnica ha anat a càrrec del Consell Esportiu del Ripollès i els consells esportius de la Cerdanya i la Garrotxa hi col·laboren com a organitzadors i amfitrions. Així mateix, compten amb la resta de consells esportius de les comarques de Girona, i amb el suport i la col·laboració dels ajuntaments dels municipis on es realitzaran les proves.

A la roda de premsa que ha tingut lloc avui dijous, 25 d'abril, per presentar l'edició dels Jocs Emporion 2019, hi han assistit: Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona; Miquel Rovira, president del Consell Esportiu del Ripollès; Josep Pujols, representant territorial de l'Esport de la Generalitat a Girona; Narcís Boschdemont, president del Consell Esportiu del Gironès; Magda Lupiáñez, presidenta del Consell Esportiu del Baix Empordà; Josep Maria Fabregó, president del Consell Esportiu de la Garrotxa, i Joan Josep Verdaguer, president del Consell Esportiu del Pla de l'Estany.

En aquests jocs està prevista la participació de més de 5.500 escolars, que practicaran un gran nombre d'esports, com ara futbol 7, bàsquet, voleibol, natació, trobada atlètica, gimnàstica artística, gimnàstica rítmica, judo, hip-hop, patinatge, handbol i hoquei sobre patins, entre d'altres.


En els diversos escenaris, i a hores diferents, esportistes en edat escolar vinguts d'arreu de les comarques gironines competiran per ser els primers en el medaller (or, plata i bronze), segons els resultats obtinguts en les diferents disciplines i categories al llarg de la jornada. Tal com s'ha dit en la presentació, els Jocs Emporion pretenen ser un punt de trobada tant per als joves esportistes com per al públic en general i promoure entre els pares i educadors una major conscienciació de la importància de la pràctica esportiva i dels hàbits saludables.



El divendres 3 de maig hi haurà la celebració de la Gala Valors en Acció, emmarcada dins el programa «Valors en acció - L'esport en positiu», amb l'objectiu d'agrupar totes les accions que tenen com a finalitat principal sensibilitzar i conscienciar els esportistes, els tècnics, les famílies, els directius i els tutors de joc de la importància d'un comportament cívic en un ambient esportiu. La gala, que es farà a l'Auditori Palau de Congressos de Girona, és un acte de reconeixement als equips i als esportistes que com a participants en les activitats organitzades pels consells esportius han mostrat un major joc net.


El divendres 17 de maig els camps del Morrot d'Olot acolliran la trobada atlètica escolar, esdeveniment multiesportiu adreçat a escolars de cicle inicial de primària, amb l'objectiu de fomentar l'esport i l'activitat física en l'edat escolar. A Llanars hi haurà la trobada de gent gran, en què es farà una caminada entre les poblacions de Llanars i Camprodon. A Ripoll s'ha organitzat la trobada territorial dels serveis de rehabilitació: una jornada esportiva amb diverses activitats dels serveis de rehabilitació comunitària de les comarques de Girona, i també hi haurà una xerrada sobre les activitats esportives com a eina social, que tractarà sobre les possibilitats de les activitats fisicoesportives com a eina per fomentar aspectes socials com ara la integració i l'acceptació de l'altre. Durant la xerrada s'exposaran diversos projectes que tenen com a objectiu treballar aspectes socials.

El dissabte 18 de maig el pavelló municipal d'esports d'Olot acollirà la final territorial de minibàsquet, un campionat entre els equips representants dels diversos consells esportius de les comarques de Girona. També es realitzarà un concurs de tirs lliures entre tots els participants al campionat que vulguin prendre-hi part. Així mateix, es durà a terme la lliga territorial de hip-hop.

Les finals territorials de futbol 7 de prebenjamins i benjamins es realitzaran a Ripoll. A Sant Joan de les Abadesses hi haurà una jornada de futbol net, activitat de la Fundació FC Barcelona que té com a objectiu contribuir a la integració dels nens i els joves més afectats per la manca de recursos econòmics, la malaltia, la desigualtat i la discriminació. Durant tot el dia tindran lloc les activitats següents: trobada d'hoquei sobre patins, trobada territorial de judo i les trobades territorials de voleibol.

A Camprodon s'hi ha organitzat la final territorial de gimnàstica artística, en la qual participaran els millors nois i noies gimnastes de la lliga territorial.

A Besalú tindrà lloc la trobada de caràcter lúdic de les entitats i/o associacions gironines del món de l'handbol.

El diumenge 19 de maig es duran a terme les activitats de futbol 7 per a persones amb discapacitat al camp municipal de Campdevànol i la fase final de la lliga territorial de gimnàstica rítmica.

La trobada territorial de futbol 7 d'escoletes s'organitzarà a Sant Joan de les Abadesses. El campionat de natació es farà a Puigcerdà, i Alp acollirà la competició de patinatge artístic i de xous.


Al final de l'acte d'avui ha tingut lloc la presentació de la Tanya, mascota aquesta temporada de l'Agrupació Territorial de Consells Esportius de Girona. La Tanya vol transmetre una imatge sobretot lligada als elements comuns del territori de les comarques gironines, la natura i els elements que les identifiquen. La voluntat dels organitzadors és oferir una imatge a la qual es puguin sentir propers els esportistes participants, tant pel que fa als elements naturals del territori gironí com per l'edat i les característiques del personatge.