Notícies

Acaba el MIC 2019 amb la participació de deu mil persones

Foto : Autoria: MIC
El torneig MICIntegra, format per jugadors amb diversitat funcional, ha comptat amb vint-i-un equips de futbol i quatre de bàsquet

El MICFootball ha finalitzat amb les sis finals disputades entre Palamós i Figueres

A la tercera edició del MICBasketball han jugat seixanta equips de les categories U14, U16 i U18 masculí i femení


La dinovena edició del torneig internacional MIC - Mediterranean International Cup de futbol base ha finalitzat aquest diumenge. L'estadi municipal Palamós-Costa Brava, que ha omplert els quatre mil seients que té de capacitat, ha acollit els triomfs del Real Madrid CF, l'RCD Espanyol per partida doble i l'FC Barcelona, i l'estadi municipal de Vilatenim, a Figueres, amb mil cinc-cents espectadors, ha presenciat les victòries de l'IF Brommapojkarna i el Liverpool FC. A Palamós hi han assistit, entre altres personalitats, Roger Torrent, president del Parlament de Catalunya; Miquel Buch, conseller d'Interior de la Generalitat; Pere Vila, delegat del Govern de la Generalitat a Girona, i Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona. Pel que fa als equips femenins, n'han estat dotze de la categoria juvenil-cadet U19 (CAT F) els que han participat, un any més, al MIC - Mediterranean International Cup.


El MICBasketball ha posat punt final a la tercera edició aquest cap de setmana a la Costa Brava, amb les finals disputades al Palau Sacosta, de Girona. L'edició del 2019 ha deixat títols per a Bàsquet Girona, Trinta, Zalguiris, Barça i Uni Girona.

Els equips de l'RCD Espanyol Special, en futbol, i el de Lluïsos de Gràcia B, en bàsquet, s'han proclamat vencedors, a Vidreres, de la setena edició del torneig MICIntegra, un campionat per a jugadors amb diversitat funcional. La prova, inclosa en la dinovena edició del MIC - Mediterranean International Cup, ha tingut lloc durant tot un dia amb vint-i-un equips de futbol -dos més que l'any passat- i quatre de bàsquet. Hi han assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, i l'alcalde de Vidreres i diputat Jordi Camps.



El MICl, que aquest any ha tornat a comptar amb la Diputació de Girona, mou juntament més de 10.000 persones entre jugadors, entrenadors, voluntaris, pares i àrbitres. Segons l'Estudi d'Impacte Econòmic del MIC - Mediterranean International Cup 2018 encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el MIC 2018 va generar en el territori un retorn superior als 11,5 milions d'euros. Per a cada euro invertit per l'administració pública es va produir un retorn al territori superior a 100 euros (125 euros pel que fa al futbol i 100 euros al bàsquet). A més, es constata que els tornejos de MICSports milloren el posicionament de la Costa Brava com a destinació de Turisme Esportiu i la projecten internacionalment.

El febrer la Diputació de Girona i MICSports van signar una declaració d'intencions per garantir que els tornejos MIC-Mediterranean Internacional Cup de futbol base i bàsquet base continuïn celebrant-se a les comarques gironines durant quatre any més fins el 2023.