Notícies

Jornada inaugural del MICFootball a l'estadi de Vilatenim, a Figueres

Foto : Jornada inaugural del MICFootball a l'estadi de Vilatenim, a Figueres
El president de la Diputació de Girona, l'alcalde de Figueres i el president i el director del MIC, entre els assistents al partit

Prop de set mil espectadors han presenciat la cerimònia

Aquesta dinovena edició del torneig de futbol base s'inicia amb 6.550 jugadors de tot el món i amb la introducció del VAR i el desdoblament de la categoria juvenil com a novetats


La dinovena edició del torneig internacional MIC - Mediterranean International Cup de futbol base arrencarà aquest dimecres, dia 17, i s'allargarà fins diumenge, dia 21 d'abril, a les comarques gironines. La inauguració ha tingut lloc aquest dimecres a les 11 del matí a l'estadi de Vilatenim de Figueres, que per segon any consecutiu s'ha omplert amb prop de set mil espectadors. Després de la cerimònia, i a partir de les 11.45, s'ha jugat el partit de juvenils (CAT A1-U19) entre el Real Madrid CF, entrenat per l'exfutbolista blanc Raúl González i campió de lliga en la seva categoria, i el Kaptiva Sports FC, de Barcelona.

L'acte inaugural, amb totes les entrades exhaurides, ha comptat amb una desfilada en la qual han participat els abanderats dels equips a ritme de batucada. També ha tingut lloc un gran ball a peu de gespa amb més de quatre-centes persones, que ha dirigit l'escola de dansa urbana figuerenca Dance Me. Durant el descans del partit de juvenils s'han lliurat els guardons de la vuitena edició del Premi Dani Montesinos, un concurs de periodisme esportiu que intenta promocionar joves talents i commemorar la figura d'aquest periodista, que va morir el 2012 en un accident de trànsit. L'estudiant Marc Abelló, amb el treball De niño a futbolista, ha estat el vencedor d'aquesta edició i ha estat recompensat amb unes pràctiques al canal de televisió GOL. Prèviament als actes inaugurals, a les 10 del matí, hi ha hagut un partit d'alevins (CAT D-U12) entre el Manchester United FC i la UE Figueres

Avui dimecres, a les 4 de la tarda, a Palafrugell, el futbolista del Girona FC Àlex Granell farà la sacada d'honor abans del partit d'infantils (C1-U14) entre l'amfitrió i el JP Academy. Granell va ser jugador de l'FC Palafrugell la temporada 2007/2008 i rebrà el reconeixement de l'Ajuntament palafrugellenc al camp del Gregal.



Hi participen sis dels vuits clubs dels quarts de final de la Champions League

Un total de trenta-cinc seus i quaranta-set instal·lacions, des de la Jonquera fins a Hostalric, formaran part de l'edició d'enguany. Peralada i Vilablareix seran els municipis que s'hi incorporaran aquest 2019. El desdoblament de la categoria juvenil, la inclusió del sistema d'assistència arbitral per vídeo (VAR) i l'augment de retransmissions televisives marcaran un MICFootball que d'aquí a un any celebrarà el vintè aniversari. Es preveu que les xifres d'aquesta edició siguin similars a les del 2018, amb 900 partits, 6.550 jugadors i 364 equips procedents de 43 països dels 5 continents.

El torneig ampliarà el ventall de països participants amb l'entrada d'Uruguai, Zàmbia, Kènia, Malta i l'Uzbekistan. Per fomentar la competitivitat dels equips i continuant la dinàmica dels anys anteriors, se seguiran desdoblant categories, i aquest cop la juvenil es dividirà en jugadors de primer i de segon any, per un costat, i de tercer any, per l'altre, cosa que ja succeïa amb els cadets (B1 i B2) i els infantils (C1 i C2). En total, hi haurà nou categories, des de la U12 fins a la U19 en masculí i femení de futbol -11, i la U12 en masculí de futbol -7.

Les finals es disputaran entre dissabte i diumenge a l'estadi municipal Palamós-Costa Brava i a l'estadi de Vilatenim, de Figueres. Les retransmissions televisives també s'incrementaran a través del canal GOL, Movistar+, Esport3 i TV Costa Brava (La Xarxa), i una gran part del torneig es podrà seguir des de qualsevol racó del món, per reproducció en continu (streaming), mitjançant el web www.micfootball.com.

El desdoblament de la categoria juvenil de segon any (A1-U19) en el dinovè MIC - Mediterranean International Cup anirà lligat a una de les altres grans novetats del torneig d'aquest any, el VAR. El sistema d'assistència arbitral en vídeo es posarà en pràctica en partits de juvenils que es juguin a Lloret de Mar i servirà com a banc de proves en la formació dels àrbitres de LaLiga 1|2|3. L'arbitratge en vídeo s'implantarà a la segona divisió A 2019/2020 i durant el MICFootball el practicaran els vint-i-dos àrbitres principals i els quaranta-quatre assistents de la categoria de plata.

Al torneig, en el qual participaran sis dels vuit clubs classificats en els quarts de final de la UEFA Champions League, desfilaran entitats com FC Barcelona, Real Madrid CF, Club Atlético de Madrid, RCD Espanyol, Manchester City FC, Manchester United FC, Tottenham Hotspur FC, Liverpool FC, Paris Saint-Germain FC, FC Internazionale Milano, Parma Calcio, Olympique de Marsella, FC Oporto i FC Shakhtar Donetsk.

Per les edicions anteriors del MICFootball hi han passat equips de futbol base de primera categoria i jugadors que actualment es troben a l'elit mundial, com Leo Messi, Philippe Coutinho, Gerard Piqué, Sergi Busquets, Sergi Roberto i Jordi Alba (FC Barcelona); Neymar Jr. (Paris Saint-Germain FC); Dani Carvajal, Carlos Casemiro i Sergio Reguilón (Real Madrid CF); Marcus Rashford i Juan Mata (Manchester United); Justin Kluivert (AS Roma); Alex Iwobi (Arsenal FC); Cesc Fàbregas (AS Monaco); Saúl Ñíguez (Club Atlético de Madrid); Marc Bartra (Real Betis Balompié), i Pablo Fornals (Villarreal CF), entre d'altres.

El MICIntegra acollirà la setena edició


El torneig MICIntegra, enfocat a persones amb discapacitat intel·lectual, celebra set anys del seu naixement. Diversos equips de futbol i bàsquet de tot Catalunya es trobaran aquest divendres, dia 19 (de les 9.30 a les 19 h), a Vidreres, per competir entre ells. El MICIntegra, que comptarà amb vint-i-un equips de futbol i quatre de bàsquet, té el suport de l'Obra Social "la Caixa" i la Fundació Damm, i pretén fomentar la creació d'un espai en l'imaginari esportiu per aconseguir que aquests jugadors tinguin la seva pròpia competició.

Més de 130 partits de MICBasketball en vuit seus


El MICBasketball, establert a la demarcació des del 2017, arrencarà en la seva tercera edició aquest dijous, dia 18, i s'allargarà fins diumenge 21. Hi jugaran prop de set-cents jugadors i jugadores procedents dels planters de la lliga ACB i d'equips d'àmbit internacional com FC Barcelona, Valencia Basket, Zalgiris Kaunas (Lituània), Trinta (Rússia), New York Gauchos (Estats Units), Brainers Basketball Academy (Líban), Los Leones de Quilpué (Xile) i Chisz (Zimbabwe), entre d'altres. Més de cent trenta partits es jugaran en deu poliesportius de vuit poblacions de les comarques gironines: Lloret de Mar, Sils, Vidreres, Caldes de Malavella, Cassà de la Selva, Maçanet de la Selva, Santa Cristina d'Aro i Girona. Les finals tindran lloc entre dissabte i diumenge al pavelló de Palau, a Girona.

Durant les dues edicions anteriors hi han pres part jugadors com el serbi Dusan Tanaskovic, del KK Partizan, que ha debutat a l'EuroCup, o el planter del Joventut de Badalona, campió del prestigiós Torneig Júnior de l'Hospitalet.

Un impacte econòmic d'11,5 MEUR i continuïtat dels tornejos


El MICFootball, que aquest any torna a tenir el suport de la Diputació de Girona, juntament amb el MICBasketball, mou més de deu mil persones entre jugadors, entrenadors, voluntaris, pares i àrbitres. Segons l'Estudi d'impacte econòmic del MIC - Mediterranean International Cup 2018, encarregat pel Patronat de Turisme Costa Brava Girona, el MIC 2018 va generar al territori un retorn superior als 11,5 milions d'euros. Per cada euro invertit per l'Administració pública es va produir un retorn superior a 100 euros (125 euros pel que fa al futbol i 100 euros pel que fa al bàsquet). A més, es constata que els tornejos de MIC Sports milloren el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i la projecten internacionalment.

Al febrer la Diputació de Girona i MIC Sports van signar una declaració d'intencions per garantir que els tornejos MIC - Mediterranean Internacional Cup de futbol base i bàsquet base continuïn jugant-se a les comarques gironines durant quatre any més, fins al 2023.