Notícies

El president de la Diputació visita l'estudi RCR Arquitectes

Foto : El president de la Diputació visita l'estudi RCR Arquitectes
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, s'ha trobat amb els fundadors del prestigiós estudi garrotxí RCR Arquitectes, Rafael Aranda, Carme Pigem i Ramon Vilalta, per visitar la seu que aquest despatx d'arquitectura té a la ciutat d'Olot des de l'any 1987.

Posteriorment, s'han desplaçat a la Vall de Bianya, on han visitat les instal·lacions de la finca La Vila, projecte creat recentment per aquest equip d'arquitectes i que el passat 2018 van exposar en la Biennal d'Arquitectura de Venècia dins de la seva instal·lació «Natura i somni». En aquest entorn natural hi han pretès crear un centre de reflexió on experimentar amb un nou concepte d'arquitectura.

Els projectes d'RCR Arquitectes destaquen per la integració de les seves obres amb l'entorn i el paisatge on es troben situades. Han creat obres tan rellevants com l'hotel restaurant Les Cols, el camp d'atletisme Tussols-Basil d'Olot o la biblioteca Joan Oliver de Barcelona, així com les realitzades fora de casa nostra: el Museu Soulages de França (2014) o la mediateca Waalse Krook de Bèlgica (2010).

Aquest prestigiós estudi ha rebut nombrosos reconeixements tant nacionals com internacionals. Cal destacar, principalment, la Medalla d'Or de l'Acadèmia d'Arquitectura de França (2015); el premi Pritzker (2017), principal guardó del món de l'arquitectura, concedit per primera vegada a arquitectes catalans i per segona vegada a l'Estat; la condecoració com a Chevaliers i com a Officiers de l'Ordre des Arts et des Lettres de l'Estat francès, rebuda el mes d'octubre passat, o  la Medalla d'Or de la Generalitat de Catalunya, atorgada el mes de gener d'aquest mateix any, 2019.