Notícies

Les comarques gironines, a la tercera edició de la Fira Arrels

Foto : Les comarques gironines, a la tercera edició de la Fira Arrels
Aquest cap de setmana ha tingut lloc a l'illa de Menorca la tercera edició de la Fira Arrels, promoguda pel Departament de Projecció Econòmica del Consell Insular. Un any més, el recinte firal de Maó ha acollit aquest esdeveniment gastronòmic dirigit a promocionar i donar a conèixer el producte local i la cuina menorquina.

L'edició d'enguany ha comptat amb la presència de més de quaranta productors locals que han exposat els seus productes als estands del recinte firal, on els assistents els han pogut conèixer, tastar i comprar. A més, els visitants també han pogut degustar alguns dels productes de les comarques gironines, a través de Girona Excel·ent, el segell de qualitat agroalimentària la Diputació de Girona. També han assistit a la fira dos productors amb aquest distintiu: el celler Pere Guardiola i l'empresa familiar Mooma.

Girona, que ha estat la convidada d'aquesta tercera edició de la Fira Arrels, també ha participat en la programació d'activitats que s'han realitzat en els espais  Aula de Cuina i Aula de Degustació.

En l'Aula de Cuina, s'hi ha realitzat el taller «Herbes i flors de platja a la Costa Brava» impartit per l'alquimista i cuinera Iolanda Bustos, qui s'autodefineix com a xef biodinàmica (en referència al sabor, les aromes i el color d'una cuina contemporània amb fortes arrels mil·lenàries).

En l'Aula de Degustació, el gastrònom garrotxí Pep Nogué hi ha realitzat el «Tast de productes de Girona Excel·lent». S'hi han pogut degustar vines, sidres, sucs, anxoves, foie-gras, formatges i figues de productors gironins que han obtingut el segell Girona Excel·lent.

Aquest cap de setmana, que ha estat replet d'activitats, ha comptat també amb maridatges, tastos guiats, ponències i dotze actuacions de cuina en directe, a càrrec cuiners de prestigi com Gianfranco Puilina (Sardenya), Vicente Patiño (València) o Maria Solivellas (Mallorca); així com activitats infantils i música en directe.