Notícies

Les veus del festival Girona a Cappella esdevindran un any més la banda sonora de Girona, Temps de Flors

Com cada any en aquestes dates, ha tingut lloc a la sala Miquel Diumé de l'Ajuntament de Girona l'acte en què s'ha donat a conèixer la programació de la vuitena edició del festival de música Girona a Cappella. Hi han participat M. Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona, i Pau Marquès, director del festival.

Sota el lema «Per Temps de Flors Girona alça la veu», el festival se celebrarà de l'11 al 19 de maig, coincidint una vegada més amb Girona, Temps de Flors. Aquest any es presenta de nou com l'únic festival de tot l'Estat dedicat íntegrament a l'estil a cappella, gènere musical que es caracteritza perquè les obres s'interpreten únicament amb les veus dels cantants, sense cap tipus d'acompanyament musical.

El festival ha esdevingut un referent de la música sense instruments al sud d'Europa, tal com pretenien els seus organitzadors a l'inici. En cada edició, el Girona a Cappella compta amb la presència d'algunes de les formacions més reconegudes i de més prestigi en l'àmbit internacional d'aquest gènere. Enguany els caps de cartell són els nord-americans Six Appeal, prestigiós sextet que ha rebut nombrosos premis i reconeixements, com el National Harmony Sweepstakes Championship, el 2012. La formació interpreta cançons de diverses èpoques i de diversos estils (pop, country, rock clàssic, jazz i R&B, entre d'altres) i és molt coneguda per la seva energia i vitalitat. A part del concert del proper 11 de maig a l'Auditori de Girona, els membres d'aquesta formació també impartiran el taller vocal «Six Appeal Workshop a Cappella» el mateix dia a l'Espai Marfà.

Altres grups internacionals que participaran al festival són la formació francesa de beatbox Berywam, que actualment és la campiona del món d'aquesta modalitat (2018); el quintet britànic de jazz Vadé, que barreja el gòspel i el motown&soul, fusionat amb jazz i R&B; o el quintet femení de pop-soul Beat Poetry Club d'Àustria, entre d'altres.

Girona a Cappella també vol ser una plataforma per a cors i formacions emergents del gènere, tant de les comarques gironines com de la resta dels Països Catalans. Hi participaran enguany els mallorquins SuperVOices, el quintet Beat Voices, els gironins 4GAMI i la jove formació manresana Cromâtics, entre d'altres. També repeteixen al festival els guanyadors de la segona edició del programa de TV3 Oh Happy Day, In Crescendo; i els bisbalencs Yes The Music!, formació que té els seus orígens en la primera edició del festival, el 2012. També hi actuarà el cor Maimons, format per nens i nenes d'entre 7 i 12 anys.

Els concerts tindran lloc de nou en tres espais diferenciats: l'Auditori de Girona, la Casa de Cultura de Girona i la plaça de la Independència. En aquest últim, s'hi instal·larà un espai reservat a persones amb mobilitat reduïda, promogut per l'Associació Mmm'agrada, que promou la inclusió i el lliure desenvolupament de les persones amb diversitat funcional i que té com a objecte principal potenciar l'accés de totes les persones a la cultura i la natura.

El festival Girona a Cappella l'organitza DDM Visual i l'Ajuntament de Girona, el produeix RGM Music i compta de nou amb el suport de la Diputació de Girona. En les últimes edicions el festival ha comptat amb més de 10.000 espectadors.
ÀMBITCultura