Notícies

XALOC continua la formació dels treballadors municipals amb el VII Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local

Foto : Miquel Millan
Aquest matí, a l'hotel Carlemany de Girona, ha tingut lloc la primera sessió de la setena edició del Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local, que organitza anualment el XALOC (Xarxa Local de Municipis de la Diputació de Girona) amb la col·laboració de l'Escola d'Administració Pública de Catalunya (EAPC).

Aquestes jornades, que estan adreçades fonamentalment a secretaris, interventors i tècnics municipals, tenen com a objectiu principal formar treballadors de l'Administració pública local sobre les últimes actualitzacions jurídiques, fent especial èmfasi en les darreres modificacions legals i jurisprudencials que afecten les entitats locals. D'aquesta manera, es pretén facilitar la tasca diària del personal tècnic al servei de les corporacions locals.

La d'avui és la primera de les vuit jornades que conformen el VII Seminari d'Actualització Jurídica i Dret Local que tindran lloc al llarg d'aquest any 2019.
Amb un total de 110 inscrits, la jornada d'avui ha comptat amb la participació de Miquel Àngel Escobar Gutiérrez, que ha fet una introducció del que serà aquesta edició del seminari, i també s'hi ha realitzat una ponència de Fernando López Ramón, catedràtic de dret administratiu de la Universitat de Saragossa, que ha versat sobre les visions i els conceptes que es tenen del municipi.

La propera jornada tindrà lloc el 26 d'abril i tractarà sobre el patrimoni dels ens locals. En concret hi haurà dues ponències: la primera, a càrrec de la catedràtica de dret administratiu de la Universitat de Múrcia M. Jesús Gallardo Castillo, que tractarà el tema de la gestió i defensa del patrimoni públic local; la segona, a càrrec d'Àngels Orriols Sallés, lletrada consistorial de l'Ajuntament de Barcelona i professora associada de la Universitat Autònoma de Barcelona, que versarà sobre els títols habilitants d'ocupació del domini públic i el règim d'adjudicació i de transmissió.

Documentació