Notícies

L'acció promocional «De Costa a Costa» posiciona la Costa Brava com una destinació enogastronómica amb tres xefs catalans al País Basc

Foto : Autoria: Ruben Plaza
«De Costa a Costa» és un esdeveniment promocional impulsat pel Patronat de Turisme Costa Brava de la Diputació de Girona que visita una vegada més Sant Sebastià-Donosti i que té per objectiu posicionar la Costa Brava com a destinació de turisme enogastronòmica entre agents de viatge, periodistes i prescriptors referents de l'Estat espanyol, mitjançant una experiència gastronòmica exclusiva elaborada per onze estrelles Michelin.

Ahir dimecres, 20 de març, a l'Hotel Arima de Sant Sebastià-Donosti, va tenir lloc una doble sessió d'un esdeveniment gastroexperiencial que va reunir  tres cuiners catalans i tres cuiners bascos, que mitjançant el seu talent i la seva creativitat van vehicular la promoció dels atractius gastronòmics, culturals i paisatgístics de la Costa Brava entre un reduït grup de prescriptors i intermediaris turístics.

Entre els sis cuiners, que sumen onze estrelles Michelin, van elaborar un menú especial compost per sis plats que van alternar receptari i producte d'ambdues costes, la gironina i la basca, i que van acompanyar amb productes agroalimentaris amb el segell de qualitat Girona Excel·lent i vins de la DO Empordà.

En aquesta trobada van participar els cuiners catalans i ambaixadors de la Costa Brava Paco Pérez (restaurants Miramar**, a Llançà; Terra*, a Sant Feliu de Guíxols, i Enoteca**, a Barcelona), Mateu Casañas (restaurants Disfrutar**, a Barcelona, i Compartir, a Cadaqués) i Marc Gascons (restaurant Els Tinars*, a Llagostera), juntament amb cuiners bascos com Paulo Airaudo (restaurant Amelia*, a Donosti), Álvaro Garrido (restaurant Mina*, a Bilbao) i Sergio Ortiz de Zarate (restaurant Zarate*, a Bilbao) per a una experiència showcooking en què es va recrear la subhasta de peix d'una llotja mediterrània. Així mateix, aquesta activitat va permetre reivindicar i valorar el producte del mar, la tradició pesquera i la cultura marítima de la Costa Brava, com en altres ocasions.

Així, en el decurs de dues sessions dirigides a quaranta convidats, el Patronat de Turisme Costa Brava Girona va presentar la destinació Costa Brava mitjançant un format innovador. D'una banda, la sessió del migdia es va adreçar a una trentena de periodistes i prescriptors procedents del País Basc, Madrid i Barcelona especialitzats en la gastronomia, i hi van assistir també Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, i Josep Antoni Frias, diputat de Promoció Econòmica.

D'altra banda, l'esdeveniment del vespre es va adreçar a una trentena de professionals del País Basc pertanyent a agències de viatge especialitzades en la programació de viatges enogastronòmics, culturals i d'activitats a la natura, a més de diversos representants del Patronat de Turisme Costa Brava Girona.

A més del sis cuiners amb estrella Michelin, i dels seus equips de suport, van tenir una participació destacada en l'acció entitats i empreses gironines com ara Girona Excel·lent, la Confraria de Palamós, Espai del Peix de Palamós i Mi Brasa.

L'acció promocional «De Costa a Costa» estava programada dins el Pla d'Accions i Objectius 2019 del Patronat de Turisme Costa Brava Girona i va ser desplegada pel Club de Màrqueting de Producte d'Enogastronomia, integrat per més de 180 membres. Aquesta iniciativa promociona l'àmplia oferta d'experiències gastronòmiques i enoturístiques que la Costa Brava i el Pirineu de Girona ofereixen als seus visitants.