Notícies

El MIC - Mediterranean International Cup arriba a la dinovena edició com a referent mundial del futbol base

Foto : Autoria: MIC
Mauricio Pochettino i Vicky Losada exerceixen de padrins de la propera edició, prevista entre el 17 i el 21 d'abril, durant la presentació a Barcelona

La dinovena edició del torneig de futbol base comptarà amb 35 seus i creixerà en juvenils i en retransmissions televisives, amb el VAR com a novetat


Aquest dilluns ha tingut lloc la presentació de la dinovena edició del torneig internacional MIC Football, que, un any més, es presenta a Barcelona. El MIC - Mediterranean International Cup de futbol base tindrà lloc per Setmana Santa a les comarques gironines.

La presentació es va fer a la sala d'actes de CaixaBank. Allà es va confirmar que el MIC se celebrarà del 17 al 21 d'abril en 35 seus de les comarques gironines, sent Peralada i Vilablareix les novetats d'aquest any. Es mantindran les xifres del 2018, amb la previsió de 900 partits jugats i 364 equips participants, de 44 països dels 5 continents. Seguint la dinàmica dels anys anteriors, es continuaran desdoblant categories i aquest cop la juvenil es dividirà en jugadors de primer i de segon any, per un costat, i de tercer any, per l'altre, per fomentar la competitivitat dels equips _aquest fet ja succeïa en cadets i en infantils. En total, hi haurà nou categories, des de sub 12 fins a sub 19 en masculí i femení de futbol 11, i sub 12 masculí de futbol 7.

L'entrenador argentí Mauricio Pochettino, actualment en el Tottenham Hotspur FC, i la futbolista de l'FC Barcelona Vicky Losada han estat els convidats a l'acte. A la presentació també hi han intervingut Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona; Gerard Figueras, secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya; Juanjo Rovira, director de MICFootball, i Jaume Masana, director territorial de CaixaBank a Catalunya, entre altres.

El periodista Gerard Romero ha conduït l'esdeveniment i ha realitzat les entrevistes a les autoritats presents.

En les entrevistes s'ha destacat que una de les novetats d'aquest any és el VAR (àrbitre assistent de vídeo), per la qual cosa el director del MICFootball i MICBasketball, Juanjo Rovira, ha agraït a les institucions la seva confiança. També considera que «cada vegada hi ha més retransmissions, per streaming i per televisió, i això és una gran responsabilitat per a nosaltres, ja que cada vegada hem de fer les coses millor».

Juanjo Rovira va destacar que «aquest any hem enfocat el treball en créixer en qualitat, apostant, com sempre, per no perdre el nivell competitiu. Sumem més equips estrangers i de la lliga tindrem 11 dels 20 clubs que hi ha». Rovira ha afegit que «estem molt contents per la resposta que hem tingut aquest 2019 i, per al 2020, ja tenim peticions d'equips de fora d'Europa. Ens hem convertit en un torneig totalment internacional i en una referència mundial».

Mauricio Pochettino va aprofitar la seva presència a l'acte per parlar de l'actualitat del futbol i, en aquest sentit, va reconèixer que «si hi ha un equip favorit per guanyar la lliga de campions és el Barcelona», al qual li encantaria enfrontar-se en una hipotètica final. «On cal signar? Vaig sobrat de confiança», va assegurar.

Vicky Losada, per la seva banda, va reivindicar que «és súper bonic per a les joves jugadores que hi hagi tornejos com aquest». «Els aconsello que aprofitin molt aquests tornejos. I que lluitin pels seus somnis perquè la situació del futbol femení continuarà millorant», ha afegit la futbolista del FC Barcelona només unes hores després de viure «un dia històric» al Wanda Metropolitano, que aquest diumenge va acollir més de 60.000 aficionats amb motiu del duel entre el conjunt blaugrana i el Club Atlético de Madrid, establint un nou rècord mundial.