Notícies

Es dona a conèixer el cartell de la segona edició del Festival Espurnes

Foto : Es dona a conèixer el cartell de la segona edició del Festival Espurnes
Aquest matí, a la sala Ferran Agulló de la Diputació de Girona, s'ha donat a conèixer la programació d'Espurnes 2019. Aquesta segona edició del festival es realitzarà el proper 18 de maig al municipi de Llagostera. En l'acte hi han participat Albert Piñeira, vicepresident de la Diputació de Girona; Fermí Santamaria, alcalde de Llagostera; Artur Comas, membre del grup musical Sotrac; Rocío Rodríguez, directora de la revista La Tornada, i Janot Carbonell, artista participant del festival.

L'edició d'enguany arriba amb una proposta multidisciplinarària, variada, atrevida i sorprenent, que pretén fer un pas més en el seu caràcter eclèctic. Seran dotze hores d'actuacions i activitats ininterrompudes que ompliran el parc de l'Estació del municipi de música, circ, màgia, tallers i activitats per a tots els públics.

Amb aquesta segona edició el festival pretén consolidar-se com un esdeveniment de referència a les comarques gironines i servir, així, d'aparador cultural per tal que el públic pugui descobrir el talent més proper amb projectes musicals i artístics tant de la nostra demarcació com de la resta dels Països Catalans.

En l'oferta musical hi destaca la presència de Joan Colomo, músic amb més de deu anys de carrera en solitari, que presentarà el seu nou disc, L'oferta i la demanda; el duet valencià format per la cantant Mireia Vives i el guitarrista Borja Penalba, que van estrenar-se amb temes propis al seu disc Línies en el cel elèctric, o Les Anxovetes, grup d'havaneres femení que ha basat el seu èxit en la renovació d'aquest gènere musical. A més, Els Carbonell, format pel teclista de Txarango, Sergi Carbonell, i el seu pare, l'actor llagosterenc Janot Carbonell, oferiran l'espectacle Lletra i música (poemes i cançons d'amor encara que no siguin d'amor), creat expressament per al festival. Representant les comarques gironines també estaran presents el músic Xavier Calvet, la llagosterenca d'adopció Namina,  i el cantant Cesc, entre d'altres.

La programació musical va acompanyada d'una sèrie d'activitats paral·leles destinades a tota la família, amb una àmplia oferta de tallers per a petits i grans que es concentraran en la franja horària de matí i migdia. El Cirquet Confetti oferirà un taller de malabars; l'Esplai Papu-Tisores realitzarà un taller de maquillatge; la dibuixant Marta Bellvehí hi oferirà un taller de dibuix a partir de cançons; Khan Cartró Factoria d'Arts donarà un taller de caixó, i l'associació juvenil Heal ens introduirà en el món del hip-hop.

A més, la vintena d'espectacles gratuïts que es duran a terme al llarg de tot el dia es veurà completat amb una cercavila gegantera a càrrec de la Colla Gegantera de Llagostera, l'espectacle de màgia itinerant que realitzarà Eduard Juanola, l'espectacle d'acrobàcies Sobre rodes, de la Companyia Yldor Llach, i una fira d'entitats sense ànim de lucre.  

El 18 de maig Llagostera espurnejarà amb vivor, un any més, el seu anhel per la cultura i el seu desig de compartir-la amb tothom.

Documentació

Dossier_Baixa 12/03/2019