Notícies

Setena Jornada de l'Esport Femení

Foto : Autoria: M. Millan
Aquest diumenge ha tingut lloc a Girona la setena edició de la Jornada de l'Esport Femení. Aquesta Jornada, que se celebra cada any, s'ha dut a terme de les 9.30 a les 13.30 hores, a diversos espais de la ciutat de Girona: la plaça de Salvador Espriu, la plaça de Calvet i Rubalcaba, el riu Onyar i la plaça de Catalunya.

Durant la Jornada de l'Esport Femení s'han realitzat activitats d'iniciació per a nenes, noies i dones al voltant de vint-i-cinc disciplines esportives diferents, pensades per a totes les edats, amb l'objectiu que les assistents puguin fer un tastet de totes les modalitats que s'hi ofereixen. De nou hi haurà activitats de hoquei sobre patins, gimnàstica rítmica i artística, tennis de taula, rugbi, escacs i paleotraining, entre d'altres. De tots aquests esports se n'han fet exhibicions, tornejos i entrenaments al llarg de tot el matí.

En el marc de la Jornada també s'han dut a terme activitats paral·leles per arribar a totes les franges d'edat, entre les quals es troben la sortida amb les GiRunneres (un grup de dones que surten a córrer cada dijous), els entrenaments de team training i de respiració i estiraments, el pilates per a esportistes, el rollerski o la intervenció de dansa.

Com cada any, els objectius de la Jornada són potenciar la pràctica de diverses disciplines esportives i crear un espai de visualització, d'iniciació i de reconeixement; trencar estereotips envers algunes disciplines considerades no femenines; destacar la pràctica esportiva com a espai de transmissió de valors individuals i col·lectius, i reflexionar sobre els beneficis de la pràctica esportiva, els hàbits alimentaris i la qualitat de vida, entre d'altres.