Notícies

X Premis Carles Rahola de Comunicació Local: Finalistes

Foto : X Premis Carles Rahola de Comunicació Local: Finalistes
En aquesta edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, les categories de:

·    millor projecte de comunicació periodística
·    millor treball informatiu o divulgatiu en ràdio (Premi Miquel Diumé)
·    millor treball informatiu o divulgatiu en televisió
·    millor informació digital
·    i millor iniciativa de comunicació institucional

tenen un sol finalista que es farà públic el mateix dia del lliurament dels guardons.


En la categoria de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, el jurat ha elegit com a finalistes:

o    Jordi Nierga pel reportatge «Els herois que anaven d'excursió», publicat a la Revista de Banyoles, per haver recuperat uns fets dramàtics, els de l'enfonsament de l'Oca de Banyoles, en el seu vintè aniversari, donant una visió dels testimonis que en aquells moments eren menors;

o    Pili Turon i Laura Fanals pel treball «La pluralitat i la complexitat de l'univers femení», publicat al Diari de Girona, per haver mostrat un mosaic molt representatiu del món de la dona en un reportatge que en denuncia la discriminació en molts àmbits; i

o    Tura Soler pel recull d'articles «El misteri de Susqueda», publicats a El Punt Avui, per haver fet un seguiment exhaustiu d'un cas complicat que contextualitza els fets amb moltes fonts, amb una bona actualització, explicat des de diferents vessants i usant una gran varietat de recursos.

El jurat fa una menció especial a Jordi Dalmau Corominas pel recull d'articles d'opinió publicats al Diari de Girona, tot valorant la seva trajectòria, la seva aportació, el seu bagatge professional i el bon fer al llarg de la seva carrera. Es valora l'esforç de relacionar els fets històrics amb l'actualitat.

En la categoria de millor fotografia de premsa, el jurat ha elegit com a finalistes:
 
o    Pere Duran per la sèrie de fotografies no publicades «I amb el somriure, la revolta», perquè il·lustren els diferents aspectes d'una protesta;

o    Aniol Resclosa, per la fotografia «Buscant l'arma del crim», publicada a Diari de Girona, per la sorprenent imatge de la recerca de proves que il·lustra la complexitat de la investigació del doble crim de Susqueda; i

o    Glòria Sánchez per la foto «Aniversari Holi», publicada a El Periódico de Catalunya, per la força de la imatge, el seu enquadrament i la situació dels Mossos i els manifestants.


Cadascuna de les categories dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local està dotada amb 1.000 euros, llevat de la de millor projecte de comunicació periodística, que està dotada amb 2.000 euros. Els premis estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya.

Pel que fa a la quarta Beca dels Premis Rahola, convocada per l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Diputació de Girona i de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, i dotada amb 3.000 euros, el jurat ha decidit declarar-la deserta perquè cap dels dos treballs presentats complia el punt de recerca històrica que estableixen les bases.

El nom dels guanyadors dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, i també el dels membres del jurat, es faran públics durant l'acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 7 de març, a les 8 del vespre, a l'Auditori de Girona.