Notícies

Fermí Santamaria, a la inauguració del Fiporc de Riudellots de la Selva

Foto : Autoria: E. Kelele
Aquest cap de setmana, Riudellots de la Selva ha organitzat la sisena edició del Fiporc, la fira dedicada al món del porc, que va néixer el 2014 per consolidar-se com una fira temàtica de referència a Catalunya. A la inauguració d'enguany van assistir Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona; Marta Felip, secretària general d'Empresa i Coneixement de la Generalitat de Catalunya; Raül Morales, delegat territorial de Governació a Girona; Pere Mas, conseller comarcal d'Empresa de la Selva, i Montserrat Roura, alcaldessa de Riudellots de la Selva.

Fermí Santamaria va destacar que «ha estat un honor assistir com a representant de la Diputació de Girona a la inauguració del Fiporc de Riudellots de la Selva. Des de la Diputació posem especial èmfasi a donar suport a les fires que se celebren a la nostra demarcació perquè sabem que dinamitzen socialment, culturalment i econòmicament el territori. Aquest suport pren una especial importància quan es tracta de fires que, com Fiporc, incideixen en un sector tan important per a la nostra economia».

Durant tot el cap de setmana, amb el porc com a protagonista principal, es van dur a terme degustacions, exposicions, presentacions, tallers i demostracions del procés de matança i elaboració d'embotits, entre altres activitats.
Fiporc va néixer l'any 2014 amb la voluntat de consolidar-se com a fira temàtica de referència a Catalunya, fent valer tot el que envolta el món del porc, en una població, Riudellots, on s'ha convertit en un dels principals eixos econòmics i en un símbol identitari. En aquest sentit, un total de 25.000 porcs arriben diàriament a Riudellots per ser sacrificats i transformats en diversos productes alimentaris. La indústria càrnia s'ha convertit en un dels principals motors de l'economia local i ha convertit Riudellots en el segon municipi d'Europa amb més trànsit de porcs al dia.