Notícies

«Mitologia i natura» s'instal·la a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona

Foto : «Mitologia i natura» s'instal·la a la Casa de Cultura de la Diputació de Girona
Ahir dijous, a la Casa de Cultura de Girona, va tenir lloc l'acte inaugural de l'exposició escultòrica «Mitologia i natura», que estarà oberta al públic fins al proper 29 de març. En l'acte hi han participat Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Lluís Freixas, director en funcions de la Casa de Cultura, i Evelí Adam, autor de l'exposició. L'acte ha estat presentat pel poeta Ramon Alabau i amenitzat amb la música d'Antoni Madueño Ranchal. En l'acte també hi ha assistit Pere Saló, Delegat Territorial de Territori i Sostenibilitat a Girona i Ramon Santanach, regidor de l'Ajuntament de Ripoll.

«Mitologia i natura són dos conceptes que han anat sempre molt entrelligats», ha comentat el vicepresident Albert Piñeira. A més, ha afegit que «si bé la mitologia sovint explica la natura i els fenòmens naturals, en aquesta exposició és la natura la que representa la mitologia, gràcies a les escultures de l'Evelí Adam».

L'exposició «Mitologia i natura» es compon d'una trentena d'escultures sorgides d'arrels i soques de pi negre i pi roig que evoquen diferents imatges fantàstiques de la mitologia, principalment de la mitologia catalana i de la mitologia gironina. Entre les figures de l'imaginari català que s'hi troben exposades hi ha la Víbria, la Cocollona, els gossos dip, la Muladona o la dona d'aigua papallona, entre d'altres. Els visitants podran gaudir de l'exposició i fer volar la imaginació gràcies al fet que cada peça tindrà el seu nom i la seva llegenda.

Albert Piñeira ha volgut remarcar que «des de la Diputació de Girona estem molt orgullosos de ser avui en aquest acte inaugural. La Diputació treballa decididament per impulsar la cultura i fer-la arribar als ciutadans de les comarques gironines». A més, ha aprofitat l'ocasió per «agrair a la Casa de Cultura de Girona que hagi organitzat aquesta mostra i hagi contribuït, així, a apropar als ciutadans la fusió escultòrica entre aquests dos mons: mitologia i natura».

En l'exposició també es projectaran uns audiovisuals que ajudaran els visitants a situar-se al lloc on s'han recollit els materials utilitzats per fer les escultures i conèixer-ne el procés de realització. A més, el proper 21 de març a les 17.30 hores, dins del marc de la Petita Casa de Cultura, el mateix artista, Evelí Adam, oferirà un taller per a persones de totes les edats en què els assistents podran crear una obra de petit format a partir de fustes i materials diversos. El taller és d'inscripció obligatòria a www.casadecultura.org.

L'exposició es podrà visitar de dilluns a divendres, de les 10.00 a les 20.00 hores. Els dies festius l'exposició romandrà tancada.