Notícies

Miquel Noguer assisteix a la IV Conferència de Presidents de Governs Provincials a Granada

Foto : Miquel Noguer assisteix a la IV Conferència de Presidents de Governs Provincials a Granada
·    L'eix principal a l'entorn del qual ha girat la IV Conferència de Presidents de Governs Provincials ha estat el paper d'aquests governs en l'equilibri territorial entre la despoblació rural i la concentració urbana.

.     El presidents de les diputacions de Girona, Miquel Noguer; de Barcelona, Marc Castells; i de Granada, José Entrena, assisteixen a la inauguració de la conferència.


El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, assisteix avui a la IV Conferència de Presidents de Governs Provincials que ha tingut lloc a Granada sobre el paper d'aquests governs en l'equilibri territorial. L'acte, inaugurat avui, 14 de febrer, es centra en la despoblació rural i la concentració urbana. Aquesta quarta edició ha estat organitzada per la Fundación Democracia y Gobierno Local i la Diputació de Granada, com a integrant d'aquesta fundació junt amb unes altres vint-i-tres diputacions provincials i 2 cabildos insulars.

Aquesta tarda s'ha fet l'acte inaugural amb el president de la Diputació de Granada, diputació amfitriona; José entrena; el president de la Diputació de Barcelona i president de la Fundación Democracia y Gobierno Local, Marc Castells; i Francisco Cuenca, alcalde de Granada. Tot seguit s'ha fet la conferència inaugural a càrrec de Tomàs de la Quadra-Salcedo, catedràtic de dret administratiu de la Universidad Carlos III de Madrid.

La jornada de demà se centrarà en dues meses de debat i una sessió de treball final. La primera mesa versarà sobre l'assistència econòmica dels ens provincials i insulars en les accions contra l'exclusió financera dels àmbits rurals i provincials. La segona mesa, es centrarà més en la vessant d'assistència tècnica i jurídica dels ens provincials i insulars, i s'hi tractaran qüestions derivades de la concentració urbana.

La despoblació dels àmbits rurals és un assumpte que preocupa als diferents ens provincials. L'objectiu d'aquesta jornada és cercar possibles solucions per reduir aquest fenomen. La generació de llocs de treball, la dotació de serveis als pobles o el foment turístic són algunes de les claus que s'han tractat en aquestes meses de debat com els principals eixos d'actuació per frenar-la.

Per finalitzar la jornada es durà a terme una sessió de treball durant la qual es debatrà, redactarà i aprovarà una declaració conjunta de tots els presidents de governs provincials. Finalment, es farà una exposició pública d'aquesta declaració.

La primera Conferència de Presidents de Governs Provincials va tenir lloc l'any 2014 a Orense. Posteriorment, l'any 2016, es va celebrar la segona trobada a Badajoz. La tercera edició va tenir lloc l'any 2017 a Segòvia. En aquestes jornades, que solen durar entre dos i tres dies, els representats dels diferents governs provincials que hi participen es reuneixen per debatre sobre el paper i les competències d'aquests ens supramunicipals com a gestors de recursos i dinamitzadors econòmics i socials.