Notícies

Presentació del Festival Sismògraf 2019

Foto : Presentació del Festival Sismògraf 2019
Aquest matí s'ha presentat l'onzena edició del Festival Sismògraf, que enguany aposta pel talent mil·lennista i dedica bona part de la seva programació als coreògrafs i ballarins nascuts durant els anys noranta. El Sismògraf dona protagonisme enguany a tota una generació d'artistes de talent manifest que encara busquen consolidar-se dins el sector i davant del públic. En l'acte de presentació hi han intervingut Tena Busquets, directora del Festival Sismògraf; Josep Maria Corominas, alcalde d'Olot i diputat de la Diputació de Girona; Josep Berga, primer tinent d'alcaldia i regidor de Cultura de l'Ajuntament d'Olot, i Carme Renedo, directora territorial de Cultura a Girona.

En total, gairebé una cinquantena d'espectacles conformaran el Sismògraf d'enguany, que tindrà lloc del dijous 25 al dilluns 29 d'abril, coincidint aquest darrer amb el Dia Internacional de la Dansa. De nou, les vibracions del festival es faran sentir arreu de la comarca i de la ciutat, ja que el Sismògraf continua apostant pel binomi dansa i paisatge, i acomodarà part de les seves propostes al carrer, enmig de la natura o en altres municipis propers.

A més, com a mercat estratègic de la dansa a Catalunya, el Sismògraf proposa una jornada dedicada als professionals del sector. En el seu cinquè any com a mercat estratègic i sota el títol «Com ens posem en dansa. Visibilització, mobilitat i presència», el Sismògraf mirarà cap al futur per reflexionar sobre «quin és i com es pot articular l'art d'ensenyar l'art». Laia Santanach, guanyadora de la tercera edició del Premi Delfí Colomé, exhibirà una mostra d'Àer, peça en procés de creació que des de la modernitat revisa la dansa tradicional popular del contrapàs.

El Festival Sismògraf està organitzat per la Generalitat de Catalunya i per l'Ajuntament d'Olot, en col·laboració amb la Diputació de Girona i amb el suport del Ministeri de Cultura.