Notícies

La Diputació de Girona és present en els premis Ripollès Líders 2018

Aquesta nit, el teatre Comtal de Ripoll ha acollit la novena edició dels premis Ripollès Líders, organitzat per Corisa Media Grup. En l'acte, on hi han assistit unes 350 persones, ha comptat amb la presència del diputat delegat de Promoció Econòmica i Diplab de la Diputació de Girona, Josep Antoni Frias i Molina.

Frias, com a representant de la Diputació de Girona, ha fet entrega del premi «Projecció cultural, ecològica i popular». Aquest premi va destinat a l'activitat cultural i social que hagi destacat més durant l'any 2018 per qualsevol aspecte relacionat amb el món cultural o de l'ecologia, o per qualsevol altre aspecte relacionat amb el dia a dia del Ripollès.

Els finalistes en aquesta categoria eren els Amics del Cinema de la Vall de Ribes, el Cercle Filatèlic i Numismàtic de Ripoll i el SAT - Teatre Centre. Finalment, el guardó (obra de l'artista ripollès Domènec Batalla creada especialment per a l'ocasió) ha estat per als Amics del Cinema de la Vall de Ribes, associació sense ànim de lucre constituïda l'any 2003 amb l'objectiu de potenciar el cinema i les activitats culturals d'aquesta vall, i amb el propòsit final d'apropar el cinema i la cultura a l'àmbit rural.

Durant la nit s'han entregat vuit guardons més, en les categories següents:

·    Ripollès de l'Any 2018: Maurici Camprubí, conegut veterinari de la comarca que enguany s'ha jubilat després de 40 anys de professió.
·    Premi Trajectòria Ripollès, elegit pel jurat: La Coral de la Capella de Santa Maria de Ripoll i la seva directora, Teresina Maideu -lligada durant tota la vida al cant coral.
·    Esports i Joventut: la Unió Esportiva Campdevànol, equip de futbol que aquest 2019 compleix el seu centenari.
·    Premi Joan Vilalta, d'empreses i indústria: Galetes Birba de Camprodon, amb tota una trajectòria en l'elaboració artesanal del seu producte.
·    Comerç Local: el Forn Ca la Carme de Campdevànol, que enguany ha complert 100 anys.
·    Premi Josep Pujol i Aulí: Can Jepet, restaurant de Setcases amb més de 50 anys d'experiència i de tradició familiar.
·    Responsabilitat Social: FADES, l'Associació de Famílies de Malalts d'Alzheimer del Ripollès -que enguany ha fet 18 anys.
·    Premi Eduard Soler: Mas Pinós, una petita explotació ramadera de Vallfogona del Ripollès, que impulsa un negoci basat en la seva activitat tradicional.

L'objectiu dels premis Ripollès Líders és reconèixer les iniciatives que hagin contribuït a potenciar la comarca del Ripollès (personals, empresarials o institucionals, entre d'altres). El seu fet diferenciador es basa en la participació popular; és a dir, són els habitants de la comarca del Ripollès qui inscriuen els candidats als premis. A més, els guanyadors de vuit de les nou categories existents són escollits per votació popular. Enguany s'han registrat més de 17.500 vots a la pàgina web dels guardons.

Les candidatures es van presentar del 15 d'octubre al 25 de novembre de 2018, moment en què un jurat va decidir quins eren els tres finalistes que optaven a cadascun dels premis. El dia 15 de desembre es va obrir la votació popular, que s'ha tancat aquest mateix 8 de febrer a les dotze del migdia. A la votació popular s'hi ha afegit posteriorment la puntuació del jurat, que representa la meitat del total de la puntuació. Els guanyadors no s'han donat a conèixer, però, fins al moment mateix de l'entrega dels premis, en l'acte del teatre Comtal de Ripoll.