Notícies

El cicle de teatre Escenaris presenta la seva quinzena edició

Foto : Autoria: Consell Comarcal del Gironès
Aquest matí, a La Sitja, de Fornells de la Selva, ha tingut lloc la presentació de l'edició de 2019 del cicle de teatre Escenaris. En l'acte hi han intervingut Albert Piñeira, vicepresident segon de la Diputació de Girona; Maria Mercè Roca, consellera de Cultura del Consell Comarcal del Gironès; Narcís Boschdemont, alcalde de Fornells de la Selva, i Ramon Batlle, tècnic cultural del Consell Comarcal del Gironès.

Aquest projecte cultural arriba a la seva quinzena edició afegint dos escenaris nous als dels 16 municipis que altra vegada hi participen: la sala La Planeta i el Teatre Municipal, ambdós de la ciutat de Girona.

L'augment d'espais repercuteix en el nombre de representacions, que passa de les 86 de l'any 2018 a les 161 que ofereix la programació d'enguany. Un significatiu increment de més del 87 % que, segons el vicepresident Albert Piñeira, «farà que enguany Escenaris estigui a l'abast d'un públic encara més ampli». A més, ha afegit que aquest augment també «afavorirà la fidelització d'un públic cada cop més crític i exigent, que augmenta la seva itinerància per les poblacions de la comarca del Gironès, i que segur que a qualsevol dels municipis hi trobarà una programació de primer nivell».

Aquesta quinzena edició, que es durà a terme des del mes de gener fins al mes de juny del 2019, té com cada any l'objectiu principal d'apropar el teatre professional als ciutadans d'aquests municipis. Escenaris reuneix gran part del teatre professional que es fa a la comarca del Gironès.

Però la tasca d'Escenaris va més enllà de la coordinació cultural intermunicipal, la programació conjunta i la unificació de la difusió. Com ha volgut destacar Albert Piñeira «el teatre, la música, la dansa, el circ, la màgia... seran presents als escenaris i als carrers. I no només com a difusors de cultura, sinó també com a transmissors de felicitat». I ha afegit que «les arts escèniques també serveixen per meravellar, per fer gaudir, per emocionar, i, en definitiva, i tal com s'esmenta en la programació d'Escenaris 2019, per fer-nos a tots una mica més feliços».

Enguany, les representacions continuen estant organitzades en 6 apartats diferents: Grans Escenaris, Petits Escenaris, Escenaris Mòbils, Escenaris de Circ i Escenaris de Dansa. A més, entre els programadors del cicle de teatre hi trobem des dels teatres de Girona, que enguany congreguen el 46 % del total de representacions, fins a municipis de 200 habitants. En concret, Escenaris 2019 serà present als següents municipis: Bescanó, Bordils, Campllong, Cassà de la Selva, Celrà, Flaçà, Fornells de la Selva, Girona, Llagostera, Madremanya, Quart, Salt, Sant Gregori, Sant Julià de Ramis, Sant Martí Vell i Vilablareix.

Documentació