Notícies

Miquel Noguer assisteix a la 22a edició de la Festa de l'Esport Català

Foto : Miquel Noguer assisteix a la 22a edició de la Festa de l'Esport Català
Jessica Vall i Jordi Alba, millors esportistes catalans del 2018

També han estat premiats Joan Francesc Ferrer, Rubi (millor entrenador), CPA Olot (millor equip) i Juan Carlos Navarro (esportista llegendari)


Aquest dimarts al vespre ha tingut lloc la 22a edició de la Festa de l'Esport Català, organitzada per la Unió de Federacions Esportives de Catalunya i el Diari Sport.

Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, hi ha assistit juntament amb el secretari general de l'Esport de la Generalitat de Catalunya, Gerard Figueras; la diputada d'Esports de la Diputació de Barcelona, Maite Fandos; el president de la Unió de Federacions Esportives de Catalunya, Gerard Esteva, i el director del diari Sport, Ernest Folch. L'acte ha estat presidit pel president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, i la consellera de la Presidència de la Generalitat de Catalunya, Elsa Artadi.


La llista completa dels premiats és la següent:

Jordi Alba, premi al millor esportista
Jessica Vall, premi a la millor esportista
Manel Balastegui, premi a l'esportista amb més projecció masculina
Clàudia Sabata, premi a l'esportista amb més projecció femenina
CPA Olot, premi al millor equip català
Joan Francesc Ferrer, Rubi, premi al millor entrenador
Juan Carlos Navarro, premi a l'esportista llegendari
Mari Pau Corominas, premi a l'esperit esportiu
Club Natació Reus Ploms, Club Esportiu Ivars d'Urgell, Club Futbol Barbens, Vilafan Futbol Club, Club Futbol Organyà, Club Futbol Llers, Club Futbol Juneda i Pontenc Club Esportiu, premi als clubs centenaris:
Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, premi a la gestió federativa:

Mèrits dels premiats:

Jordi Alba. La temporada passada va aconseguir el doblet (Lliga i Copa del Rei) amb el FC Barcelona. Titular indiscutible, el lateral esquerre és una peça fonamental tant per al seu equip com per a la selecció estatal.

Jessica Vall. Nedadora del CN Sant Andreu. Aquest estiu ha aconseguit la medalla de plata en els 200 m braça, al Campionat d'Europa de Natació a Glasgow 2018, i ha estat l'única medalla femenina de natació de la delegació espanyola. Jessica Vall també va nedar la final dels 100 m braça, on va quedar 4a. Aquest estiu, es va penjar la medalla d'or en els 100 i 200 m braça en els Jocs del Mediterrani de Tarragona 2018, i la medalla de bronze en els 50 m braça.

Manel Balastegui. Amb 19 anys, s'ha proclamat campió del món en la modalitat de doble scull lleuger en la cita sub23 de Poznan, a Polònia.

Clàudia Sabata. Amb 22 anys, el 2018 es va proclamar campiona del món júnior de curses per muntanya i subcampiona del món júnior de curses verticals.

CPA Olot. Ha tornat a fer el doblet de títols de grups de xou grans a l'Europeu i al Mundial de patinatge artístic en un any difícil, en què va haver de sobreposar-se a la derrota que va patir al Campionat d'Espanya enfront del CPA Girona. Als dos campionats va guanyar la 15a medalla de la seva història (12 d'or, 2 de plata i 1 de bronze al Mundial i 13 d'or, 1 de plata i 1 de bronze a l'Europeu.

Joan Francesc, Rubi, Ferrer. Ha comandat a la Segona Divisió A el projecte esportiu de l'Osca, on va fer història el curs passat ja que el club va aconseguir ascendir a Primera Divisió per primera vegada en la història. Després de fitxar pel RCD Espanyol, ha aconseguit amb l'equip de Cornellà - El Prat un inici de campanya de rècord.

Juan Carlos Navarro. S'acaba de retirar després de 20 temporades al FC Barcelona. Ha aconseguit 23 títols, entre els quals destaquen 8 lligues, 7 copes, 5 supercopes i 2 eurolligues. Va jugar la temporada 2007-2008 a l'NBA als Memphis Grizzlies. És, amb 4.152 punts, el màxim anotador històric de l'Eurolliga.

Mari Pau Corominas. En el 50è aniversari de Mèxic 68, on va ser la primera esportista espanyola a disputar una final olímpica, ha creuat l'estret de Gibraltar per recordar-ho i recaptar fons per a ProActiva Open Arms, i ha assolit, a més, el rècord de la seva categoria d'edat.


El president Miquel Noguer ha donat l'enhorabona a tots els premiats i ha felicitat especialment Manel Balastegui pel premi a l'esportista amb més projecció masculina i el CPA Olot pel premi al millor equip català. També ha felicitat el Vilafant Futbol Club, el Club de Futbol Llers i el Pontenc Club Esportiu pels 100 anys d'història.