Notícies

Carles Salgas assisteix a la presentació de l'equip femení Massi-Tactic de ciclisme, que correrà a l'UCI Women's Team

Foto : Carles Salgas assisteix a la presentació de l'equip femení Massi-Tactic de ciclisme, que correrà a l'UCI Women's Team
El diputat d'esports de la Diputació de Girona, Carles Salgas, va assistir a la presentació del primer equip femení català, Massi-Tactic, que correrà a l'UCI Women's Team. En l'acte també hi van ser presents Josep Pujols, representant territorial d'Esports a Girona; Joaquim Vilaplana, president de la Federació Catalana de Ciclisme, i Jordi Colomí, tinent d'alcalde i regidor d'esports de l'Ajuntament de Torroella de Montgrí, entre d'altres.

L'UCI Women's Team, la màxima categoria mundial de ciclisme en ruta, que organitza la Unió Ciclista Internacional (UCI), comptarà per primera vegada aquest 2019 amb un equip català femení. Es tracta del Massi-Tactic Uci Women's Team, un equip del Club Ciclista Baix Ter, de Torroella de Montgrí, que hi debutarà amb 11 corredores de tot l'estat Espanyol. El club empordanès, que fins la temporada passada només prenia part en proves de la Copa d'Espanya i de la Copa Catalana, competirà a partir del febrer en algunes curses per carretera de l'UCI World Tour, el primer nivell, i del Calendari UCI Femení, el següent esglaó.

Durant la presentació, Carles Salgas, diputat d'Esports de la Diputació de Girona, va reconèixer «la gran trajectòria del club en els últims anys amb l'escola femenina. Tenim clubs i entitats que treballen en l'esport femení. Sense les persones que hi creuen, com l'Àngel González i en Sergi Güell, no seria possible. És una aposta pionera».

El Massi-Tactic (proveïdors de les bicicletes i de la roba) estarà format per un bloc de ciclistes d'entre 18 i 34 anys procedents de Barcelona, Lleida, Tarragona, les Illes Balears, València, Madrid, Cadis i Àvila. La plantilla serà la següent: Belén López, Sofía Barriguete, Nekane Gómez, Teresa Ripoll, Elisabet Escursell, Elisabet Llabrés, Cristina Aznar, Sandra Moral, Noemí Ferré, Mireia Benito i Marina Isan. Tot i ser un nouvingut a l'UCI Women's Team, el club comptarà amb ciclistes que ja han pedalat en aquesta categoria, com López, Ripoll, Escursell, Aznar i Llabrés
(UCI).