Notícies

Els X Premis Carles Rahola de Comunicació Local reben 55 treballs de 51 participants

Foto : Els X Premis Carles Rahola de Comunicació Local reben 55 treballs de 51 participants
·    Els guardons, dotats amb 8.000 euros, estan organitzats conjuntament per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya

·    La IV Beca dels Premis Carles Rahola, destinada a estudiants universitaris i convocada per l'Ajuntament de Girona, ha rebut una proposta

·    La cerimònia d'entrega dels premis tindrà lloc el dijous 21 de febrer, a les 20 hores, a l'Auditori Palau de Congressos de Girona, i serà presentada per Rafel Faixedas i Carles Xuriguera


A la desena edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local, organitzats per la Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, s'hi han presentat 55 treballs elaborats per 51 autors de punts molt diversos de les comarques gironines, i alguns de fora. Totes les categories dels Premis estan dotades amb 1.000 euros, llevat de la del millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

El premi que ha registrat més participació ha estat la de millor treball informatiu o divulgatiu en premsa, amb 26 treballs elaborats per 18 periodistes. Aquesta categoria ha desbancat a la de millor fotografia en premsa, que solia ser la més concorreguda, però que en aquesta edició queda en el segon lloc, amb 18 propostes presentades per 9 professionals. A l'apartat dedicat al millor treball informatiu o divulgatiu en televisió s'hi han presentat 4 programes i també 4 participants.

La categoria que premia el millor projecte de comunicació periodística ha rebut aquest any 3 projectes elaborats per 6 persones (l'any passat no se n'hi va presentar cap). Dos treballs opten a rebre el premi a la millor iniciativa de comunicació institucional, mentre que al Premi Miquel Diumé, al millor treball en ràdio i a la secció de millor informació digital, s'hi ha presentat un sol treball, que en el primer cas ha estat realitzat per nou persones mentre que en el segon ha estat un treball col·lectiu, realitzat per una associació.

La IV Beca dels Premis Carles Rahola, convocada per l'Ajuntament de Girona amb la col·laboració de la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes i la Diputació de Girona. Aquesta beca, dotada amb 3.000 euros, vol fomentar la recerca sobre la història del periodisme a les comarques gironines, i s'adreça, en anys alterns, a periodistes col·legiats i a estudiants universitaris. En aquesta ocasió, estava destinada a universitaris.En aquesta edició estava destinada a universitaris, i s'hi han presentat dues candidatures.

Les xifres d'aquesta edició dels Premis Carles Rahola de Comunicació Local són les següents:

·    Premsa: 26 treballs de 18 autors
·    Fotografia: 18 treballs de 9 autors
·    Televisió: 4 treballs de 4 autors
·    Projecte: 3 treballs de 6 autors
·    Comunicació institucional: 2 treballs de 4 autors
·    Ràdio: 1 treball de 9 autors
·    Informació digital: 1 treball d'1 autor (associació)

Els noms dels guanyadors dels Premis es faran públics en el transcurs de l'acte de lliurament dels guardons, que tindrà lloc el dijous 21 de febrer, a les vint hores, a l'Auditori Palau de Congressos de Girona. En aquesta ocasió, els presentadors seran els actors Rafel Faixedas i Carles Xuriguera.

Els Premis Carles Rahola de Comunicació Local, promoguts per la Diputació de Girona i la Demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes de Catalunya, tenen com a objectiu, d'una banda, reconèixer la tasca de la professió periodística a les comarques gironines i, de l'altra, fomentar la creativitat informativa i les iniciatives per difondre, recuperar, gestionar o aplegar informació de tipus periodístic en qualsevol format, àmbit i estructura. Compten amb set categories: projecte de comunicació periodística, premsa escrita, ràdio, televisió, fotografia de premsa, comunicació institucional i informació digital. Cada premi està dotat amb 1.000 euros, a excepció del guardó al millor projecte de comunicació periodística, que té una dotació de 2.000 euros.

Setena Setmana dels Rahola
La Diputació de Girona i la demarcació de Girona del Col·legi de Periodistes han volgut donar més visibilitat als Premis de Comunicació Local i, amb l'objectiu de potenciar-los i d'implicar-hi la societat gironina, estan preparant la Setena Setmana dels Rahola -prèvia al lliurament dels guardons-, durant la qual es faran diversos actes públics centrats en la comunicació i l'actualitat. La presentació de la Setmana dels Rahola es farà a finals de gener.