Notícies

Miquel Noguer visita l'artista Domènec Fita al seu taller, a Girona

Foto : Miquel Noguer visita l'artista Domènec Fita al seu taller, a Girona
El president de la Diputació de Girona, Miquel Noguer, va visitar ahir el cèlebre artista Domènec Fita al seu taller, al barri de Montjuïc de Girona. Durant la trobada, el pintor, escultor i dibuixant va mostrar els seus últims treballs. Des que la Fundació Fita es va fundar l'any 2000, la Diputació hi col·labora pel compromís comú amb l'art, la cultura i la llibertat.

Al llarg de la seva trajectòria dilatada, Domènec Fita (Girona, 1927) acumula més d'un centenar d'exposicions individuals, 400 exposicions col·lectives i més de 380 obres d'encàrrec. La Fundació Fita s'ubica des de fa tres anys a la Casa de Cultura de Girona. Disposa de prop d'11.300 obres inventariades i d'uns 40.000 dibuixos de l'autor.

A partir d'un academicisme inicial i de treballs essencialment religiosos, Domènec Fita ha construït una obra polièdrica i de difícil qualificació que ha derivat cap a una abstracció radical i cap a la recerca sistemàtica de noves formes i motius que defugen qualsevol etiqueta. Igualment ha conreat tant la pintura com el dibuix i l'escultura, i ha treballat amb tota mena de materials, tècniques i suports: dibuix, ceràmica, ciment, vitralls, poliuretà, pedra, alabastre, ferro, acer o fusta, entre d'altres.
 
La Fundació Fita, amb el suport de la Diputació, l'Ajuntament de Girona, el Bisbat de Girona i la Generalitat de Catalunya, va impulsar l'any passat un seguit d'actes per commemorar els noranta anys de l'artista. Sota l'epígraf de FITA'90, a Girona es van programar sis exposicions en diferents institucions i centres culturals de la ciutat amb l'objectiu d'explicar i divulgar l'enorme producció artística de Domènec Fita, així com l'edició d'un llibre commemoratiu.