Notícies

Miquel Noguer assisteix a la 39a edició dels Guardons als Establiments Històrics

Foto : Autoria: E. Kelele
Aquest vespre, a la sala d'actes de la seu de la Cambra de Comerç de Girona, ha tingut lloc la cerimònia de lliurament dels trenta-novens Guardons als Establiments Històrics. En l'acte, al qual han assistit nombrosos representants de l'àmbit comercial gironí, ha comptat amb la participació de Domènec Espadalé, president de la Cambra de Comerç de Girona; Miquel Noguer, president de la Diputació de Girona, Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Eduard Torrent, director de la Cambra de Comerç de Girona; i Àngels Chacón, consellera d'Empresa i Coneixement, la qual ha fet la cloenda de l'acte.

A més, Gerard Bagué, responsable de Comunicació de la Cambra de Comerç de Girona, ha fet la glosa de cada establiment premiat. Durant la lectura, s'han projectat imatges retrospectives de cada un dels deu establiments que han resultat guardonats. I les autoritats han anat fent entrega dels diplomes corresponents.

El president de la Diputació de Girona ha volgut remarcar que «haver arribat a superar cinc dècades o més de treball ininterromput, de cessió (majoritàriament) del testimoni familiar, és una demostració de la capacitat de resistència i resiliència dels catalans; d'adaptació als canvis que s'han anat produint a la societat sense perdre la pròpia personalitat». A més, ha destacat que «obrir la porta i aixecar la persiana cada dia és un exercici de tenacitat que mereix el reconeixement que donem aquesta nit a totes aquestes persones, tot desitjant-los una llarga vida».

Els establiments guardonats en aquesta convocatòria 2018 han estat:

·    Calçats Freixa, 1818 (Banyoles)
·    Calçats Sagrera, 1891 (Blanes)
·    Taller de Forja Josep Hubach, 1891 (Pardines)
·    Forn Ca la Carme, 1918 (Campdevànol)
·    Ocine, 1943 (Girona)
·    La Molina, 1943 (la Molina)
·    Casa Alegrí, 1868 (Figueres)
·    Can Paliro, 1959 (Mata - Porqueres)
·    Càmping Castell Park, 1962 (Vall-llobrega - Palamós)
·    Patates Xips de Sarrià de Dalt, 1968 (Sarrià de Dalt)

A l'acte també han assistit diversos representants institucionals, com ara Pere Vila, delegat del Govern a Girona; Muntsa Vilalta, directora general de Comerç; Josep Polanco, director dels Serveis Territorials d'Empresa i Coneixement a Girona; Xavier Ribera, president de la Cambra de Comerç de Palamós, i Joan Puig, president de la Cambra de Comerç de Sant Feliu de Guíxols, entre d'altres.

Els Guardons als Establiments Antics de la Cambra de Comerç de Girona se celebren anualment, a la tardor, i tenen per objecte premiar la continuïtat d'aquelles empreses gironines que duen més de 50 anys en funcionament (50, 75, 100 o més). Als premiats se'ls lliura un diploma i un guardó commemoratiu. A més, s'edita una publicació amb les històries i imatges antigues de cada establiment, amb un tiratge de dos mil exemplars, que els guardonats poden regalar als seus clients.