Notícies

Temporada Alta clou la seva vint-i-setena edició i es consolida com un referent en les arts escèniques

Foto : Fotògraf: Eddy Kelele
Aquest matí ha tingut lloc a l'Auditori la Mercè de Girona l'acte de clausura del Festival Temporada Alta 2018. Hi han participat Àngels Ponsa, directora general de Cooperació Cultural; Marta Madrenas, alcaldessa de Girona; Jordi Viñas, alcalde de Salt, i M. Àngels Planas, vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona. A més, en la roda de premsa també hi ha intervingut Salvador Sunyer, director del Festival i cofundador de Bitò produccions, empresa organitzadora de l'esdeveniment.

En l'acte s'han presentat les dades de tancament de la vint-i-setena edició de Temporada Alta. «Aquestes xifres demostren que, un any més, aquest esdeveniment es consolida com una cita obligada en l'agenda cultural tant a escala nacional com europea», ha afirmat la diputada M Àngels Planas.

Durant el seu parlament, la vicepresidenta de la Diputació de Girona ha volgut felicitar tant els professionals (artistes, creadors, productors, etc.) com els organitzadors i col·laboradors de l'edició de 2018 de Temporada Alta: per la programació d'enguany, que ha apostat de nou pels espectacles i programes de qualitat, i «per la valentia» en voler ser «un mirall de la societat en què estem vivint». Aquesta edició ha volgut posar l'accent en la reivindicació de la llibertat d'expressió. «Necessitem la seva representació artística per donar veu al reclam popular d'una llibertat d'expressió que, malauradament, es troba amenaçada avui i que esperem deixar aviat enrere», ha reivindicat la vicepresidenta.

Planas ha assenyalat, a més, que «Per a la Diputació de Girona és un orgull poder participar i donar suport a Temporada Alta», i ha afegit que «des de la Diputació creiem en els festivals com a motor cultural, social i econòmic, i per això hi fem costat».

Tot i que el Festival se centra en les arts escèniques en si (teatre, dansa, circ...), des dels seus inicis també ha intentat explorar nous punts de contacte amb altres disciplines. Per aquest motiu any rere any presenta una programació multidisciplinària i variada on el cinema i la música també tenen cabuda. Deu setmanes d'activitats ininterrompudes que mostren les tendències del moment i que es basen en els eixos de la internacionalització, les produccions i coproduccions pròpies, el públic com a part activa del Festival i el seu compromís socioeducatiu.

Sobre aquests últims eixos, M. Àngels Planas ha indicat que «des de la Diputació volem fer èmfasi en el paper que des de Temporada Alta s'ha donat sempre als espectadors, no només com a mers consumidors de cultura, sinó com a ciutadans únics amb diversitat de gustos i necessitats, ja que s'ha apostat decididament, com hem vist en aquesta edició, per una programació que arribi a tot tipus de públic i apta per a tot tipus de poder adquisitiu (...) pel qual, Temporada Alta és un Festival per a tothom».

Aquesta vint-i-setena edició del Festival ha ofert 97 espectacles en 20 escenaris diferents, entre Salt, Girona i els 6 municipis que conformen la xarxa de Temporada Alta d'enguany; hi han assistit un total de 48.825 espectadors, uns 2.500 espectadors més respecte l'any passat, i han tingut una ocupació del 94,3%, 4 punts per sobre la de l'edició 2017.