Notícies

M. Àngels Planas participa en la commemoració del centenari de l'escola de les Planes d'Hostoles

Foto : Autoria: E. Kelele
La vicepresidenta de la Diputació M. Àngels Planas ha participat aquest matí en l'acte de commemoració del centenari de l'escola Sant Cristòfol de les Planes d'Hostoles, juntament amb el conseller d'Educació, Josep Bargalló, i l'alcalde del municipi, Eduard Llorà. Des del 2015, la Diputació ha invertit 154.477 euros en arranjaments diversos a aquest edifici modernista, obra de l'arquitecte gironí Joan Roca i Pinet (1885-1973).

L'acte principal per commemorar l'efemèride ha tingut lloc justament el dia que fa cent anys que es va inaugurar el centre. Hi han participat autoritats, mestres i alumnes (antics i actuals), familiars i veïns. La jornada ha inclòs activitats diverses, com ara un repicament de campanes; la inauguració d'un monòlit i d'una maqueta de l'edifici de l'escola; la interpretació d'una cançó sobre el centenari, a càrrec dels alumnes del centre i de la Coral Retorn Planenc, i la presentació del llibre Escola de les Planes d'Hostoles. 100 anys (1918-2018) Pinzellades d'història.

En el torn dels parlaments, la vicepresidenta de la Diputació ha recordat: «L'escola de les Planes va néixer en un context polític i social molt particular: l'etapa en què, per mitjà de l'agrupament de les quatre diputacions catalanes, la Mancomunitat va bastir els fonaments per construir un país modern. El projecte d'Enric Prat de la Riba va atorgar una importància cabdal a l'educació de la ciutadania per assolir una societat desenvolupada, a l'altura de qualsevol estat europeu. I, amb aquest objectiu, va treballar per dotar tots els municipis d'escola pròpia.»

M. Àngels Planas també ha destacat: «La implicació de la Diputació amb l'escola no respon només a la voluntat d'engegar actuacions vinculades al patrimoni i al passat. Sobretot, hi apostem perquè és un projecte de futur, gràcies a la vitalitat dels infants que en són alumnes, l'empenta de l'equip educatiu, la col·laboració de les famílies i la contribució de diferents administracions públiques. És un centre de proximitat, de qualitat i amb un alt valor humà, que s'ha transmès generació rere generació durant cent anys.»