Notícies

Albert Piñeira assisteix a la presentació del conte La matabous

Foto : Albert Piñeira assisteix a la presentació del conte La matabous
El vicepresident de la Diputació de Girona, Albert Piñeira, va assistir ahir a la tarda a la presentació del conte La matabous, que recull una llegenda ambientada en el poble de Palol de Revardit. Es tracta del setè conte que edita el Consell Comarcal del Pla de l'Estany amb la col·laboració de la Diputació de Girona, en el marc de «Contes de Llegenda», una col·lecció editada pel Consell Comarcal del Pla de l'Estany que es proposa donar a conèixer entre els més petits part de la cultura popular de la comarca.

«Contes de Llegenda» es va estrenar l'any 2008 amb l'edició del primer volum de la col·lecció, que estava dedicat a Banyoles (L'estany de Banyoles). Altres edicions s'han dedicat als pobles de Camós, Cornellà del Terri, Crespià, Esponellà i Fontcoberta. D'aquesta manera, es dedica un conte amb una llegenda a cadascun dels pobles de la comarca del Pla de l'Estany.

Durant la seva intervenció, Albert Piñeira va agrair la feina feta al Consell Comarcal, amb el seu president al capdavant, Jordi Xargay, perquè «gràcies a aquesta iniciativa s'està aconseguint l'objectiu de donar a conèixer la comarca». Piñeira també va tenir unes paraules d'agraïment per a Joan Manel Fernàndez, que ha il·lustrat el conte amb els seus dibuixos, i per a Eulàlia Sànchez, autora de la narració. En aquest sentit el vicepresident va destacar que «a més, aquesta col·lecció té un valor afegit, ja que els escriptors i dibuixants de cadascun dels contes són del Pla de l'Estany. Això dota de personalitat pròpia cada conte i, a més, dona a conèixer diferents escriptors, il·lustradors i dibuixants del territori».

Un dels objectius de «Contes de Llegenda» és salvaguardar part del patrimoni oral de la comarca. A través de la inspiració de les diferents llegendes populars que formen part de la tradició històrica i cultural del Pla de l'Estany _un patrimoni comarcal ric en matèria de llegendes_, els més petits agafen gust a la lectura i descobreixen llegendes arrelades al territori.