Notícies

La Diputació aportarà 920.000 euros al projecte sobre vulcanisme i sostenibilitat Espai Cràter d'Olot

Foto : Autoria: Ajuntament d'Olot
El president de la Diputació, Miquel Noguer, ha anunciat avui que la corporació aportarà 920.000 euros al futur centre sobre vulcanisme i sostenibilitat Espai Cràter. L'Ajuntament d'Olot impulsa el projecte, que es preveu que estigui enllestit com a màxim l'any 2021 i que incorporarà tecnologia audiovisual d'última generació. La col·laboració econòmica de la Diputació equival a gairebé un 25 % del cost total de l'Espai Cràter, que és de 3.693.774 euros. La meitat d'aquest import se subvencionarà per mitjà del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).

El president ha fet pública l'aportació al futur Espai Cràter en un acte, aquesta tarda, a Olot, juntament amb l'alcalde de la ciutat i diputat de la Diputació Josep Maria Corominas. «El projecte serà un generador d'oportunitats. En primer lloc, posicionarà Olot i el territori com a referent del vulcanisme. En segon lloc, també serà un revulsiu per a la xarxa museogràfica de les comarques gironines. En tercer lloc, ajudarà a posar en valor el patrimoni natural i, per extensió, també el cultural, gastronòmic i social de la Zona Volcànica de la Garrotxa i del conjunt de la demarcació. I, finalment, impulsarà la creació de nous llocs de treball i afavorirà el sector dels serveis», ha destacat Miquel Noguer.   

L'Espai Cràter estarà equipat amb sistemes audiovisuals immersius i interactius. Per això, més enllà d'aprendre-hi, els visitants hi experimentaran, amb els cinc sentits, el món dels volcans. De fet, el centre s'ubicarà a prop de volcans naturals: a menys de 500 metres del Montsacopa i a pocs quilòmetres dels altres volcans de la comarca. Es considera que el projecte té una gran potencialitat per atraure un ampli ventall de públic, sobretot familiar i escolar.

Els 920.000 euros que la Diputació aportarà a l'Espai Cràter es distribuiran en quatre anualitats. Aquest 2018 hi col·laborarà amb 20.000 euros, i la previsió és que el 2019, 2020 i 2021 ho faci amb 300.000 euros més per any.