Notícies

Fermí Santamaria, a l'acte de commemoració dels 20 anys de la constitució del Consorci del Ter

Foto : Autoria: M. Millan
Aquest dissabte, al Vapor de la Burés d'Anglès s'ha celebrat l'acte institucional de commemoració dels 20 anys del Consorci del Ter, que ha estat presidit pel president de la Generalitat, Quim Torra.

A l'acte també hi han assistit el vicepresident de la Diputació de Girona, Fermí Santamaria; el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Damià Calvet; el diputat delegat de Turisme de la Diputació de Barcelona, Miquel Sàmper; l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset; Ramon Sitjà, alcalde de Manlleu entre els anys 1995 i 1999; Xavier Corominas, alcalde de Salt entre els anys 1991 i 1999 (Sitjà i Coromines van ser president i vicepresident del Consorci del Ter, respectivament); el president del Consorci del Ter Joaquim Roca; Josep Maria Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí, i diversos alcaldes del territori entre altres autoritats. 

El Consorci del Ter és una entitat formada per un total de 68 ajuntaments i 5 consells comarcals: el Ripollès, Osona, la Selva, el Gironès i el Baix Empordà, que inclouen l'àmbit territorial del curs del riu Ter i dels seus afluents, així com municipis de les comarques de Barcelona i Girona.

Fermí Santamaria, vicepresident de la Diputació de Girona, ha destacat en la seva intervenció que «d'aquests 20 anys del Consorci destaquen 20 anys de projectes de conservació dels espais fluvials i de dinamització territorial, i també la importància del riu Ter com a element que cohesiona i vertebra les comarques gironines i els municipis riberencs del Ter i dels seus afluents».

Així mateix, Santamaria ha assenyalat: «Des d'institucions com la nostra, juntament amb el Consorci, vetllem per la protecció i la millora del riu Ter, els seus hàbitats, paisatges, ecosistemes, fauna i flora. I per promocionar i dinamitzar el territori, treballem per al desenvolupament dels municipis de forma sostenible i amb uns beneficis comuns i duradors per als seus habitants i el seu territori». 

Durant l'acte, David Fajula ha presentat el seu llibre Petjades del Ter. I Josep M Rufí, alcalde de Torroella de Montgrí, ha llegit unes paraules de Dolors Bassa, membre del Consell de Govern entre els anys 2007 i 2011.