Notícies

La vicepresidenta M. Àngels Planas assisteix a la jornada «Internalitzar o externalitzar serveis públics locals: una visió estratègica»

Foto : La vicepresidenta M. Àngels Planas assisteix a la jornada «Internalitzar o externalitzar serveis públics locals: una vis
Aquest matí ha tingut lloc a la Sala de Graus de la Facultat de Ciències Econòmiques i Empresarials de la Universitat de Girona (UdG), al Campus Montilivi, la jornada «Internalitzar o externalitzar serveis públics locals: una visió estratègica», organitzada pel Departament d'Empresa i el Consell Social de la UdG.

La Diputació de Girona també hi ha estat present amb l'assistència de la vicepresidenta tercera M. Àngels Planas, que ha pronunciat unes breus paraules durant l'acte de cloenda.

«El tema de la jornada es basa en un aspecte que preocupa la societat, sobretot en aquests últims anys. Aquest fet es dona especialment en algunes qüestions molt concretes, com ara la gestió de l'aigua o la gestió dels residus», ha comentat la vicepresidenta Planas.

Aquesta jornada, que s'ha centrat específicament en la qüestió d'internalitzar o externalitzar serveis públics locals, estava dirigida principalment a estudiants, professionals, tècnics i investigadors relacionats amb l'Administració pública local, i també a polítics. Tot i això, la vicepresidenta tercera de la Diputació de Girona ha remarcat que «els coneixements que tots hem adquirit avui gràcies a les tres ponències que hem escoltat, els podrem aplicar als nostres diferents àmbits de treball i, per tant, futurament seran profitosos per a una bona part de la societat del nostre entorn».

Durant la jornada s'han presentat tres ponències. En la primera, amb el títol «Objectius i dificultats de l'externalització en el sector públic», Carles Ramió (catedràtic de ciències polítiques i de l'Administració de la Universitat Pompeu Fabra) ha parlat principalment dels prejudicis sobre els partenariats entre administracions públiques i el sector privat, i ha fet una reflexió sobre les innovacions en gestió pública.

La segona ponència, «L'eficiència en costos de les formes de gestió municipals», ha estat exposada per Diego Prior (catedràtic d'economia financera i comptabilitat de la Universitat Autònoma de Barcelona). Aquesta ponència ha versat sobre l'impacte del cicle econòmic i de com les formes híbrides (empreses mixtes) hi operen de manera eficient. També ha explicat com la cooperació intermunicipal pot reduir els costos i com la contractació es considera una bona estratègia per als grans municipis.

Per acabar, Pilar Soldevila (directora de coordinació i projectes estratègics de la Gerència Municipal a l'Ajuntament de Barcelona) ha exposat la ponència «Internalitzar o externalitzar serveis en un ajuntament: el cas de Barcelona», a través de la qual ha analitzat d'una manera pràctica l'evolució d'aquest ajuntament en els últims anys en matèria d'externalització i internalització de serveis públics i ha fet una valoració del resultat.