Notícies

El diputat de Promoció Econòmica, Josep Antoni Frías, visita el Mercat Municipal i els eixos comercials d'Olot

Foto : El diputat de Promoció Econòmica, Josep Antoni Frías, visita el Mercat Municipal i els eixos comercials d'Olot
Josep Antoni Frías, diputat de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, ha fet una visita tècnica al Mercat Municipal i eixos comercial d'Olot juntament amb  Josep M. Corominas, alcalde d'Olot i Estanis Vayreda, regidor de Promoció de la Ciutat, Comerç i Turisme de l'Ajuntament d'Olot.

L'acte, organitzat per l'Agència d'Innovació i Desenvolupament de la Garrotxa (DINAMIG) i l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona, ha consistit en una xerrada sobre: «El model d'Olot: És un model transferible?»; una visita a l'eix comercial i al projecte de recuperació de locals comercials «El taller dels sastres»; i un recorregut al Mercat Municipal i un tast de productes.

El diputat de Promoció Econòmica, Josep Antoni Frías, ha destacat que «enguany, amb l'objectiu de preparar-nos per als reptes de futur, plantegem una proposta oberta i vivencial: adreçada a tècnics, paradistes i responsables polítics de la Xarxa de Mercats, però també a aquells que, malgrat no tenir un mercat sedentari, sí que tenen interès a conèixer iniciatives comercials motores que puguin inspirar els seus propis municipis».

Des de l'Àrea de Promoció Econòmica de la Diputació de Girona es posen a disposició dels comerciants diferents eines en matèria de comerç i mercats:

En matèria de comerç, hi ha un grup de treball format per tècnics, que s'anomena Xarxa de Comerç de Proximitat. En aquest grup es recullen idees i propostes que donen peu a iniciatives en matèria comercial i que es desenvolupen des de l'àrea.

En matèria de mercats, hi ha la Xarxa de Mercats Sedentaris de Girona, que ja fa anys que funciona, amb un grup consolidat. Actualment, des de la Xarxa s'està preparant la segona edició de la campanya internacional «Estima el teu mercat».

Pel que fa als recursos econòmics, el 28 de setembre passat es van publicar les bases de les subvencions de l'Àrea, i el 14 de novembre, les convocatòries.