Notícies

ENERINVEST guardonarà projectes d'energia sostenible i participarà al CONAMA

Foto : ENERINVEST guardonarà projectes d'energia sostenible i participarà al CONAMA
El proper dia 21 de novembre, tindrà lloc a la Torre Picasso de Madrid el cinquè esdeveniment nacional del projecte ENERINVEST. Sota el títol «Tendències en finançament de projectes d'energia sostenible», aquesta plataforma de la qual la Diputació de Girona n'és sòcia, té per objectiu presentar les alternatives actuals en finançament de projectes d'energia sostenible, així com les experiències d'èxit i d'innovació dins d'aquest sector.

Assistiran a la jornada entitats de referència, com l'Institut per a la Diversificació i Estalvi de l'Energia (IDAE), l'Institut de Crèdit Oficial (ICO), l'Enginyeria de Sistemes per a la Defensa (ISDEFE) o l'Associació d'Empreses d'Energies Renovables (APPA), entre d'altres.

Durant l'esdeveniment es lliuraran els guardons dels premis ENERINVEST, que tenen per objectiu el reconeixement, en tres categories diferents, de l'execució de projectes exemplars d'energia sostenible dels sectors públics i privats, així com l'incentiu de casos d'èxit de nous mecanismes financers per a aquest tipus de projectes.

Els interessats van presentar les seves candidatures del 20 de juny al 2 d'octubre i durant el mes passat tant el jurat d'experts com els usuaris de la plataforma ENERINVEST han pogut emetre els seus vots en línia a alguna de les dotze propostes finalistes.

De fet, ja s'han fet públics els resultats d'aquests premis. Els guanyadors de l'edició d'enguany són els següents:
·    Projectes d'energia sostenible en el secor públic:
Sevilla Futura, projecte d'innovació oberta
·    Projectes d'energia sostenible en el secor privat:
Power to the people - Viure de l'aire del cel, eòlica popular
·    Mecanismes de finançament innovadors:
Ecrowd! Invest, finançament col·lectiu de préstecs d'impacte positiu

Durant l'acte, les persones que hi estiguin interessades podran fer ús d'un punt d'assistència ENERINTOOL, on hi haurà un servei d'atenció personalitzada sobre l'ús de l'eina de trobada basada en Internet (https://www.enerinvest.es/recursos/enerintool) que des d'inicis del 2016 permet a tots els usuaris registrats, entre d'altres:
·    Penjar projectes o instruments financers
·    Obtenir assessorament pel que fa a tecnologia, alternatives financeres i/o normativa aplicable
·    Cercar projectes per finançar
·    Cercar finançament per al seu projecte

Les inscripcions a l'esdeveniment són gratuïtes fins a completar aforament i es poden fer telemàticament a la pàgina del projecte: www.enerinvest.es. En aquesta adreça també es pot trobar més informació sobre els guanyadors dels premis.

Una setmana més tard, el 28 de novembre, el projecte ENERINVEST també estarà present al Congrés Nacional de Medi Ambient (CONAMA 2018), l'esdeveniment ambiental de referència. A la darrera edició hi van assistir més de 7.000 persones i actualment compta amb una xarxa de més de 450 institucions col·laboradores. El projecte ENERINVEST serà l'espai de projectes europeus, emmarcat dins del CONAMA Conecta, un entorn dinàmic dedicat a l'intercanvi empresarial, a l'impuls de l'emprenedoria i a les activitats formatives especialitzades. Hi participarà amb:
·    Un estand propi durant tot el dia
·    Una presentació oral breu del projecte per al públic assistent
·    Trobades d'empresa a empresa (business to business

Tota la informació relativa al congrés es pot consultar a http://www.conama2018.org.

ENERINVEST (Spanish Sustainable Energy Financing Platform) és un consorci d'entitats, integrat per diferents empreses, autoritats públiques i associacions relacionades amb la promoció de projectes d'energia sostenible, entre les quals, la Diputació de Girona. El projecte, en el qual participa la Diputació de Girona, ha rebut finançament del programa marc de la Unió Europea «Horitzó 2020» i té com a objectiu esdevenir el punt de referència entre els principals actors clau dels sectors financer i de les energies renovables.