Notícies

Fermí Santamaria inaugura la jornada «Gavarres 2025 + 1»

Foto : Fermí Santamaria inaugura la jornada «Gavarres 2025 + 1»
El vicepresident de la Diputació de Girona i president del Consorci de les Gavarres, Fermí Santamaria, ha inaugurat la jornada «Gavarres 2025 + 1», organitzada pel Consorci.

A la jornada, que ha tingut lloc a la finca Can Vilallonga de Cassà de la Selva, hi han assistit participants de Gavarres 2025 i membres de la comissió executiva del Consorci de les Gavarres. S'hi han presentat les accions que actors públics i privats han impulsat l'últim any per assolir el model de territori a què aspiren per a les Gavarres.

Marc Marí, cap de Servei de Medi Ambient de la Diputació de Girona, ha parlat  a la jornada sobre la candidatura Reserva de la Biosfera de la Costa Brava-Gavarres.

El 2017 es va engegar la iniciativa Gavarres 2025, en la qual una quarantena de persones de procedències diverses i amb una mirada sobre la realitat de les Gavarres, varen decidir quin era el model de territori que es volia i quines accions calia dur a terme en els propers anys. El treball va ser un èxit i va servir com a aglutinant per engegar una nova dinàmica de treball conjunt entre tots els actors gavarrencs.

En aquell moment, la Presidència del Consorci es va comprometre a organitzar una trobada amb tots els participants del Gavarres 2025 un any després per debatre sobre tots els passos que s'haguessin fet. Així, en aquesta jornada, «Gavarres 2025 + 1», s'han presentat les diverses iniciatives que s'han engegat en el darrer any en el marc del Gavarres 2025.


Projectes presentats
Marc Sureda presenta el projecte «@gavarres365», guanyador dels Premis Carles Rahola (Diputació de Girona i Col·legi de Periodistes).

Anabel Marín exposa «La pell del mediterrani», una iniciativa de Turisme Surer a les Gavarres.

El gerent del Consorci de les Gavarres, Oriol Armet, i Pep Espadalé, del Museu del Suro, exposen la proposta de candidatura de les Gavarres com a Paisatge Cultural Surer Patrimoni de la Humanitat - UNESCO.

Melcior Soler i Sandra Torras expliquen l'evolució de l'Associació de Gestors Forestals de les Gavarres.

«La Volta a les Gavarres en 7 etapes» i «ImmaterialGavarres» són dos projectes impulsats des del Consorci de les Gavarres.

«El Festival de l'Iandart» i «ArtiGavarres» també s'han dut a terme en el marc del projecte Gavarres 2025.

El projecte vora, l'arquitectura popular i  l''aprofitament del bruc són altres de les accions que s'han impulsat en el marc del projecte Gavarres 2025.