Notícies

Inauguració del Fòrum Gastronòmic 2018

Foto : Autoria: M Millan
Aquest dissabte s'ha inaugurat el Fòrum Gastronòmic de Girona, esdeveniment culinari que arriba enguany a la dinovena edició.

L'acte, que ha tingut lloc al Palau de Fires i al Palau de Congressos de la ciutat, acull els millors professionals de la gastronomia. Aquest any, la sostenibilitat és un dels eixos del congrés, que aposta per la relació entre cuina i salut. I, com és habitual, la fira és un punt de trobada dels millors cuiners i dels millors professionals del món de la gastronomia i l'empresa.

Al Fòrum Gastronòmic 2018 hi participen 27 empreses sota el paraigua del segell Girona Excel·lent de la Diputació de Girona.

També hi col·laboren les millors marques del sector de la restauració (food service), des d'empreses d'equipaments, serveis i distribució fins a petits productors del sector primari i l'artesania alimentària.

Després de l'espectacular creixement de l'espai firal el 2017 _va augmentar un 40 %_, aquest any es mantenen la superfície i el nombre d'empreses participants. Els organitzadors, Pep Palau i Jaume von Arend, diuen que l'objectiu «és treballar per la consolidació i la millora qualitativa de l'esdeveniment».

Reconeixements i premis

La fira és, un any més, l'escenari d'entrega de premis i reconeixements, com els premis Josep Mercader, el Plat Favorit dels Catalans, el Cuiner 2018 i els premis InnoFòrum, entre d'altres. Aquest any també se n'estrenen de nous, com el del Millor Xuixo del Món _ara que ha començat la celebració de l'Any del Xuixo a Girona_ i els Incit'up, que premien la millor empresa emergent o start-up del sector de l'alimentació i la gastronomia.